Türk Dünyası

Tarım Dairesi, Kaktüs Koşnili İlaçlama Programını Başlatıyor – BRTK

 

Hostinger Tarım Dairesi, kaktüs koşnili ile mücadele için ilaç dağıtımına başlıyor

Tarım Dairesi Müdürlüğü, kaktüs koşnili ile mücadele kapsamında, babutsa hasadının tamamlanması ardından 2 Eylül itibarıyla bitki koruma ürünü dağıtımına başlayacağını duyurdu.

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, babutsa üreticileri, en yakın kaza ve bölge tarım dairelerine başvurarak bitki koruma ürünlerini temin edebilecek. Kimyasal mücadelenin etkinliğini arttırmak amacıyla, zarar görmüş ve kurumuş babutsa yapraklarının, bitki parçaları ve meyvelerinin tarlalardan uzaklaştırılıp imha edilmesi gerekiyor.

Üreticilerin, ilaçlama sırasında bitki koruma ürünlerinin tavsiye edilen doz ve hasat aralığı süresine dikkatle uymaları gerektiği de duyuruda vurgulandı. Ayrıca, “Babutsa İçin Geçici Tavsiye Alan Bitki Koruma Ürünlerinin Aktif Maddeleri” listesi, Tarım Dairesi Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi “tarimdairesi.gov.ct.tr” üzerinden takip edilebilir.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu