Seyahat

Tasarruflu seyahatin ipuçları

Seyahat etmek, günümüzde özellikle ekonomik sebeplerden dolayı gün geçtikçe zorlaşmaya başladı. Ancak planlarınızı ve hayallerinizi ertelemek zorunda değilsiniz. Birkaç basit adımda siz de avantajlı bir tatile çıkabilirsiniz. CNN Travel ekonomik bir seyahat için yapmanız gerekenleri sıraladı. İşte ipuçları…

Önce bileti bulun, sonra yeri seçin
Herkes seyahat planı yaparken önce ziyaret etmek istediği yeri seçer. İlk adımda ucuz uçuşlara bakmayı deneyebilirsiniz. Uçuş masrafları bir seyahat planının en büyük gideri olabiliyor. Uygun fiyatlı uçuşları belirleyin, destinasyona sonra karar verin.
Harcamaları minimumda tutun
Elinizde tüm dünyada kullanabileceğiniz ve işlem ücreti almayan bir kredi kartı mutlaka bulunsun. ATM’den para çekerken de ekstra ücret ödememenin yollarını araştırın. Ulaşım, konaklama ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarınız için yeterince masraf yapacaksınız, gereksiz harcamalardan kaçınmaya çalışın.
Para birimine dikkat edin
Bazı seyahat rotaları para birimi ve enflasyona göre çok daha ucuz olabiliyor. Gideceğiniz yerin para biriminin, sizdeki karşılığına bakarak plan yapabilirsiniz.
Konaklama seçeneklerini gözden geçirin
Hoteller bazı tatil sitelerinde harika planlar sunuyor. Pakete neyin dahil olduğuna göre diğer hotellerle kıyaslama yapın. Eğer ev kiralamayı düşünüyorsanız, o yerde daha önce kalan kişilerin yorumlarına kulak verin.
Turist bölgesinde yemek yemeyin
Gittiğiniz yerin yerel yemeklerini tatmak istiyorsunuz ille de en popüler restoranlara gitmek zorunda değilsiniz. Şehir merkezindeki yemek yerleri yerine kısa bir süre yürüyün veya metro ile birkaç durak gidin. Aynı yiyecekleri benzer kalitede daha uygun fiyata yiyebilirsiniz.
Popüler sezonlardan uzak durun
Seyahat edeceğiniz ülkenin en revaçta olduğu zamanları tercih etmeyin. Mevsim geçişleri, uygun fiyatlı bir tatil için harika bir zamandır.
 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu