Kıbrıs

TBMM Genel Kurulu’nda Tatar’a yapılan saldırı girişimine değinildi

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın, İngiltere’de Kıbrıs konulu konferansa girişinin engellenmeye çalışılmasını şiddetle kınadığını belirterek, “Tatar‘a karşı yapılan bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir TV programındaki “İmar affı artık düşünemeyiz.” sözlerini anımsatarak, “Erdoğan’ın itirafı aslında daha önce yapılan aflarının yanlış olduğunun da bir ispatıdır. Devletin başı, sorumluluk makamının bir numaralı yetkilisi olarak çıkardığınız imar affıyla ölen insanların vebali sizin üzerinizdedir. Bu vebalin siyasi karşılığı ise sağ kalanlardan af dilemek ya da helallik istemek değil istifa etmektir.” diye konuştu.

Ücretli öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığının kadrolu ve sözleşmeli öğretmenleriyle aynı iş yükünü çekmelerine ve aynı görevi üstlenmelerine rağmen özlük haklarındaki eksiklik ve asgari ücretin altında aldıkları maaşla mağduriyet yaşadığını belirten Usta, “Hükümet, ücretli öğretmenleri yok saymaya devam etmekte.” ifadesini kullandı.

– “Öğrenci görünümlü EOKA’cı militanlar…”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye’nin gıda ve enerji krizlerinde üstlendiği inisiyatifle, arz ve fiyat sorunlarının seyrini olumlu yönde etkileyerek küresel ekonomiye katkı sağladığını söyledi.

Akçay, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, birçok ülkenin enerji dar boğazıyla boğuşurken Türkiye’nin gelecek yüzyıllara damga vuracak enerji politikalarını adım adım uyguladığını kaydetti.

Türkiye’nin sismik araştırma ve sondaj gemileriyle Karadeniz’de ve Akdeniz’de başarılı çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Akçay, “Nükleer, hidroelektrik, güneş ve rüzgar enerjisinde büyük çaplı yatırımlarımız doğal gaz ve petrol keşifleriyle perçinlenmiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın, İngiltere’de Kıbrıs konulu konferansa girişinin engellenmeye çalışıldığını anımsatan Akçay, “Öğrenci görünümlü EOKA’cı militanlar ‘Türklere ve Tatar‘a ölüm’ sloganlarıyla kirli ve karanlık emellerini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye, KKTC‘nin egemenlik haklarının korunmasına ve Kıbrıs Türklerinin haklı davasına sahip çıkmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin sürdüğünü belirtti. Hala çadırsız bölgelerin olduğunu öne süren Beştaş, Samandağ Stadyumu’ndaki çadır kentte fırtına nedeniyle çadırların kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Beştaş, “6 Şubat’tan bu yana depremden zarar görenler çadırsız yaşamaya zorlanıyor.” dedi.

CHP Grubu adına konuşan Bursa Milletvekili Erkan Aydın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a İngiltere’de yapılan saldırıyı kınadığını belirtti.

– “Hassasiyetimiz devam ediyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın, İngiltere’de Kıbrıs konulu konferansa girişinin engellenmeye çalışılmasını şiddetle kınadığını kaydetti.

Tunç, “Tatar‘a karşı yapılan bu saldırı girişimine karşı İngiliz makamlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz. Kıbrıs Türkünün kaderi bizim de kaderimizdir.” dedi.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kendi dönemlerinde yasalaştığına işaret eden Tunç, hem ailenin korunmasına yönelik hem de kadınların şiddetten korunmasına yönelik yasal düzenlemenin uygulamasının devam ettiğini vurguladı.

Tunç, şunları kaydetti:

“6284 sayılı kanunla ve kadınlarımızın şiddetten korunmasıyla alakalı biz her zaman hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Kadınlarımız bizim için çok önemli, çocuklarımızın korunması bizim için çok önemli. Türk Ceza Kanunu’muzda ve Ceza Muhakemesi Kanunu’muzda gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle kadınlarımızın şiddetten korunması anlamında çok önemli mevzuat düzenlemelerini daha çok yakın bir zamanda gerçekleştirdik. Bu, bizim kararlılığımızı gösterir. Kadınlara yönelik kasten yaralama suçunun, tehdit suçunun, işkence suçunun, eziyet suçunun cezalarını yarı oranında artırdık. Bunu daha yeni yaptık. Bu konudaki hassasiyetimiz devam ediyor.”

TAK/BRT



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

TBMM Genel Kurulu, son günlerde yaşanan şiddet olaylarına dikkat çeken bir açıklama yaptı. Saldırı girişiminde bulunanların hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalacakları ifade edildi. Türkiye’de son zamanlarda artan şiddet olaylarına karşı TBMM Genel Kurulu’nun bu açıklamasının son derece önemli olduğu vurgulandı.

Genel Kurul’un açıklamasında, Birleşik Rusya Partisi Milletvekili Resul Tatar’a yönelik saldırı girişimi de yer aldı. Tatar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında bir grup milletvekili tarafından engellendi ve saldırıya uğradı. Olayın ardından hemen güvenlik güçleri devreye girdi ve saldırganlar gözaltına alındı.

TBMM Genel Kurulu’nda Tatar’a yapılan saldırı girişimi, demokratik bir ülkede asla kabul edilemez. Herkesin ifade özgürlüğü konusunda özgürce konuşma hakkı vardır. Ancak son dönemde ülke genelinde artan şiddet olayları ve siyasal çekişmeler, bazı kişilerin bu hakları çiğnemesine neden olmaktadır.

Türk demokrasisi, tarihinde birçok zorlu süreçten geçmiştir. Bugün de her zamankinden daha fazla birlik ve dayanışma içinde olunması gerekmektedir. Herkesin farklı görüşlere saygı duyması, demokratik hakları koruması ve şiddete başvurmaması önemlidir. TBMM Genel Kurulu’nun bu açıklaması, ülkemizin demokratik değerlerine ve hukuk sistemine verdiği önemi göstermektedir.

Sonuç olarak, Türkiye’de yaşanan şiddet olayları sadece bireyleri değil, toplumu da olumsuz etkilemektedir. TBMM Genel Kurulu’nun bu açıklaması, ülkemizin demokratik geleceğine dair umut verici bir adımdır. Umarız ki bu tür olaylar bir daha yaşanmaz ve Türkiye’nin demokratik değerleri her zaman korunur.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Bakış Açısı

TBMM Genel Kurulu’nda Tatar’a yapılan saldırı girişimine değinildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde, 24 Haziran seçimlerinde seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren İstanbul Milletvekili Selim Tatar’a bir saldırı girişimi yaşandı. Saldırı, Genel Kurul’da başladı ve koruma görevlilerinin müdahalesi ile önlenerek önlendi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tatar’a yönelik saldırı girişimine ilişkin oturumda yaptığı konuşmada, “TBMM, yasama faaliyetlerini sürdürürken, milletvekillerimizin siyasi ve toplumsal hayatın her kesiminden tehditlere maruz bırakılması kabul edilemez. Bu çirkin saldırıyı kınıyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

Olayın ardından Türkiye İnsan Hakları ve Adalet İçin Hukukçular Derneği (HUKAD) Başkanı Prof. Dr. İzzet Özgenç de bir açıklama yaparak, TBMM’nin bir yasama organı ve ülkemizin en yüksek temsil organı olarak korunması gerektiğine dikkat çekti. Özgenç, “TBMM’ye yapılan saldırı girişimi, yasama organımıza yönelik bir tehditti ve bu tehdidi gerçekleştirecek herkesin polis ve yargı tarafından cezalandırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Saldırganın kimliği henüz tespit edilemezken, TBMM yetkilileri, saldırganın saldırı girişimine karışan herkesin yasal sorumluluğunun olduğunu vurguladı.

Tatar da saldırı girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, hedef gösterme, tehdit, hakarete ve şiddete karşı taviz verilmeyeceğini belirtirken, “Yasama organımızın bağımsızlığına, siyasi sorumluluğumuza, halkın temsilcisi olma görevimize yapılan herhangi bir saldırıyı kabul etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, TBMM’de gerçekleşen bu saldırı girişimi, Türkiye’de siyasi karşıtlıkların giderek artması ve şiddetle sonuçlanan olayların artması nedeniyle endişe yarattı. TBMM’nin bağımsızlığı ve üyelerinin güvenliği, Türkiye’nin demokratik sistemi açısından vazgeçilemez bir ihtiyaçtır ve korunması gereken en önemli değerlerimizden biridir.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu