Türkiye

TBMM’de 15 Temmuz töreninde Numan Kurtulmuş’un açıklamaları

 

Hostinger TBMM’de 15 Temmuz Töreni: Numan Kurtuluş’tan Önemli Açıklamalar

TBMM Tören Salonu’nda 15 Temmuz’un anısına bir tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtuluş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyeleri, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi parti grupları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şehit aileleri ve yakınları, gaziler katıldı. Törene 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı; daha sonra Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtuluş’un törende yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekildedir:

“Bu milletin kitabında kim olursa olsun, hangi güçler karşısına çıkarsa çıksın eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmaz. Tehlike anında vatanımızın iç savaş tehdidi altında olduğunu anlayan milletimiz, vatan savunmasını her şeyin üstünde tutarak meydanları, sokakları doldurmuştur. Bir kez daha, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere, 15 Temmuz’un görünmez kahramanlarını saygıyla selamlıyorum.

Demokrasi, 15 Temmuz’un bize öğrettiği en önemli derslerden biridir. Demokrasi, bu milletin en değerli sistemidir. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışan güçlere karşı direnmek zorunda olduğumuzu gördük. Demokrasi olmayan yerde insan hakları ve özgürlükler de olamaz. Milletimiz demokrasiye sahip çıkmıştır ve demokrasiyi en üst seviyeye çıkarmak için mücadele edeceğiz.

Şeffaflık, demokrasinin gereği olan hesap verebilirlik ve devlet kurumlarının işleyişinin sağlanması için çok önemlidir. Sadakat, millete olan bağlılık anlamına gelir ve herkes için geçerlidir. Türkiye, darbe girişimleriyle sadece 15 Temmuz’da karşılaşmadı, fakat her seferinde halkın iradesine saygı duymayan gruplarla mücadele etti.

Bizler, kurallara dayalı bir sistem ve millete güvenen bir halkın oluşturduğu toplumu sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Cenabı Allah, bu millete bir daha 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşatmasın.”

Törende yapılan açıklamalar ve yapılan dualarla birlikte 15 Temmuz’un önemi bir kez daha hatırlanmış ve demokrasiye olan inanç vurgulanmıştır.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu