Kıbrıs

Tıp-İş: Yaşlılar Haftası’na Dair Açıklama – BRTK

 

Hostinger Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), ülkede yaşlılarla ilgili bir devlet politikası olmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığından evde bakım hizmetlerini artırmasını istiyor. Sendika ayrıca kamu hastanelerinde hala geriatri uzmanı bulunmadığına dikkat çekti.

Tıp-İş Başkanı Dr. Özlem Gürkut, “Yaşlılara Saygı Haftası ve Ülkemizdeki Durum” konulu açıklamasında, “Bize çok şey vermeye devam eden büyüklerimizin yeteneklerini ve refahını geliştirmek için, sağlıklı yaşlanmaları, bağımsız yaşayabilecekleri, hak ettikleri onurlu şartlara kavuşmaları için tüm paydaşlar birlikte çalışmalı, gerekli yasal düzenlemeleri yapmalı, tıbbi ve sosyal olanakları geliştirmeliyiz.” dedi.

Gürkut, yaşlı nüfusun artmasıyla ülkelerin yaşlılarla ilgili politikalar üretmesi ve sosyal düzenlemeler yapması gerektiğine işaret ederek, BM Genel Kurulu’nun 2021-2030 yıllarını “Sağlıklı Yaşlanma On Yılı” olarak belirlediğini ve yaşlıların temel haklarına ulaşmasının önündeki en büyük engelin mevcut önyargılar olduğunu belirttiğini kaydetti.

Gürkut, ülkede yaşlı bakımı konusunda yeterli yatırımın yapılmadığını ve yaşlılar için ileri yaş hastalıklarına yönelik bakım ve tedavi programlarının geliştirilmediğini vurgulayarak, Sağlık Bakanlığından evde bakım hizmetlerini artırmasını ve yaşlılara yönelik hizmetlerini çeşitlendirmesi çağrısında bulundu.

Tıp-İş Başkanı Gürkut, yaşlıların yaşamlarını sağlıklı ve onurlu bir şekilde sürdürebilmeleri için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurgulayarak, yaşlılara yönelik hizmetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu