Türk Dünyası

Topkapı Sarayı’ndan Gece Turu Keyfi! – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk ve Dünya Haberleri

Topkapı Sarayı’nda Gece Turları Başlıyor

Topkapı Sarayı’nda gece turları bugün (29 Haziran 2024) itibariyle başlıyor. Yeni uygulama ile Topkapı Sarayı, her cumartesi 21.00-23.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. İlk grup bugün saat 21.00’de, ikinci grup ise saat 22.00’de saraya kabul edilecek. Grupların 300 kişiyi geçmemesine dikkat edilecek.

Harem-i Hümayun’un birçok bölümü de gece gezilebilecek. Gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Gezi kapsamında Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi gibi önemli bölümler ziyaret edilebilecek.

Harem bölümünde Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Murat Has Odası, Gözdeler Dairesi, Mabeyn Taşlığı ve Altın Yol gibi yerler ile Kuşhane Mutfağı yeni sergi düzeniyle gezilebilecek.

Gece ziyaretlerinde Topkapı Sarayı’nın üçüncü avlusunda bulunan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü ve Hazine Sergisi de ziyaretçilere açık olacak.

Topkapı Sarayı’nın ünlü Hazine Sergisi’nde Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi değerli eserler de görülebilecek.

Ziyaretçiler saraydaki gece turunda Havuzlu Teras’ta dolaşabilecek, İftariye Kameriyesi’nden ise İstanbul’un manzarasını seyredebilecek.

Geziye özel biletler gişeden temin edilebilecek. Topkapı Sarayı’nın gece ziyaretleri tarih meraklıları için muhteşem bir deneyim sunacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu