Türk Dünyası

TRT binası önünde devam eden Ayhan Bora Kaplan davası: “En büyük hatam” açıklaması

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Bora Kaplan ve diğer 60 sanığın duruşması devam ediyor. Mahkeme, Ankara’nın Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde gerçekleşen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıkların, müştekilerin ve avukatların hazır bulunduğunu bildirdi.

Kaplan, suçsuz yere cezaevinde olduğunu iddia ederek kendisine iftira atıldığını söyledi. Ayrıca, Türkiye’den kaçmaya çalışırken yakalandığı iddiasını reddetti ve havaalanında silahlı kişiler tarafından yakalandığını anlattı. Aracında bulunan parayı yanına aldığını, çünkü yurt dışına çıkmayı planladığını belirtti.

Duruşmada, Kaplan’ın açıklamaları iddianamenin ön yargılı olduğunu savunarak dosyanın manipüle edildiğini öne sürdü. Ayrıca, cinayet işlemediğini ve örgüt lideri olmadığını iddia etti. Gece kulübü işlettiğini ve polislerin kendisine baskı yaptığını iddia eden Kaplan, iddianamedeki suçlamaları reddetti. Ayrıca, geçmişteki bazı ticari faaliyetlerinden bahsederek suçsuz olduğunu belirtti.

Kaplan’ın açıklamaları dikkat çekerken, duruşmanın önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenildi. Bu gelişmelerle birlikte, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Bora Kaplan’ın savunmaları merakla bekleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu