Teknoloji

TSK envanterine yeni tüfek | DefenceTurk

 

Hostinger

Cadex CDX-40 Shadow keskin nişancı tüfeği; kollu kurmalı (bolt actıon), şarjör ile beslenen, hava soğutmalı bir keskin nişancı silah sistemi olup katlanabilir dipçik, serbest el kundağı olan yeni nesil bir silahtır.

Korozyon önleyici kaplamalı metalden yapılmış sert şarjör gövdesine sahip olan cadex shadow geri tepmeyi azaltan bir namlu frenine sahiptir. Kanada menşeli silah; Özel Kuvvetler bünyesinde teröristle mücadelede aktif olarak kullanılmaktadır.

Silah, yüksek balistik katsayı ve yüksek çıkış hızını birleştirerek, uzun mesafelerdeki hedefleri kısa uçuş süresi ile etkisiz hale getirmek için tasarlanmıştır. Meskun mahal operasyonlarında, keskin nişancılar konumlandıkları noktalarından uzun mesafelere ererek etkinliğini arttırmaktadır.

Açık arazi ve dağlık bölgelerde ise ağır makineli tüfek, uçaksavar vb. unsurları hassas atışlar ile gerektiğinde baskılamak gerektiğinde etkisiz hale getirmek için kullanılır. Arktik bölgelerde ise soğuk ve nemin birleşerek havanın yoğunlaştığı meteorolojik koşullarda , .308, .338 gibi silahlar ile erişilemeyecek olan mesafelere atış yapabilmektedir.

Hassas dolum yapılmış keskin nişancı mühimmatı yüksek balistik katsayı ve yüksek çıkış hızına sahip çekirdek ile birleştiğinde hava koşullarına göre +1200 metre gibi mesafelerde çok hassas grupmanlar çıkartabilmektedir.

Düşman nişancılarına karşı menzil ve isabet avantajı

Rus tipi silahlar kullanan ülkelere karşı DSHK ve NSV gibi makineli tüfek personelinin imhası ve PKM gibi silahlar ile 1600 metre gibi mesafelerden taciz ateşi açıldığında bahse konu ateşe karşılık vermek üzere kullanılmaktadır. Tüfek, konvansiyonel savaşta düşmanın kritik öneme sahip personel unsurlarını uzun ve hassas atışlar ile imha etmek ve BR6 BR7 gibi hafif çelik zırha sahip hedefleri 1000 metre mesafe içinde imha etmek gibi görevlere uygundur.

Ağırlık9 kg7 kg
Uzunluk134 cm119 cm
Namlu uzunluğu81 cm
Şarjör kapasitesi75
Mermi çıkış hızı830 m/s915 m/s
Mühimmat9,5 mm8,59 mm
Dağılım1 MOA0,5 MOA
Yiv set76
Etkili menzil2000 metre1200 metre

İlgili Olarak

KORKUT hava savunma sistemi teslimatı yapıldı!

Yusuf Emir Işık

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu