Son Dakika

“Tüm Türkiye’de Oy Verme İşlemi Başladı”

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi için bugün tekrar sandık başında. 14 Mayıs’ta yapılan seçimde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle yeniden seçim yapılıyor. Türkiye tarihinde ilk kez yaşanacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemi saat 17:00’ye kadar sürecek. Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191,885 sandık kuruldu. Yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy kullanacak.

Seçimde, Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Oylama işlemi sona erdikten sonra seçmenlerin nerede oy kullanacaklarına dair bilgi kağıdını getirmesi zorunlu olmayacak.

Bunun yerine, nerede, hangi sandıkta oy kullanacaklarını Yüksek Seçim Kurulu’ndan öğrenebilecekler. Tedavi gören veya engelli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için seyyar sandıklar oluşturuldu. Ayrıca, görme engelliler özel şablon kullanarak oy kullanabilecekler.

Yurt dışı seçmenler için oy kullanma işlemleri önceden tamamlandı ancak belirlenen sürede oy kullanamayanlar için oy verme işlemleri gümrük kapılarında bugün saat 17:00’ye kadar sürecek.

Seçim günü yasaklarına uyulması şartıyla saat 18:00’den sonra düğün yapılabilir. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Bugün saat 18:00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.

“Evet” ya da “Tercih” mührü basılmayan, birden fazla adaya mührün basıldığı oylar veya pusulanın belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde oylar geçersiz sayılacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu