Son Dakika

Tunus’ta bir günde 1080 düzensiz göçmen yakalandı


Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cebabli, yasa dışı göç girişimlerine yönelik operasyonlara dair yazılı açıklama yaptı.


Cebabli, Deniz Kuvvetleri bünyesindeki ekiplerin, düzensiz göç girişimlerini engellemek için birçok şehirde operasyon düzenlediğini belirterek “Son 24 saatte Binzert (Kuzey), Sfaks (Güney) ve Mehdiyye (Güneydoğu) açıklarında düzenlenen operasyonlarda 26 düzensiz göç girişimi engellendi. 25’i Tunuslu diğerleri Sahra Altı Afrika ülkelerinden olmak üzere 1080 göçmen gözaltına alındı.” ifadelerini kullandı.


Güvenlik güçlerinin göç girişimlerine yönelik operasyonlarının devam ettiğini aktaran Cebabli, gözaltına alınan düzensiz göçmenlerin adli makamlara sevk edildiğini kaydetti.


7 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı


Cebabli dün yaptığı açıklama, ülkenin güney ve doğu kıyılarında tekneleri alabora olan göçmenlerden biri bebek olmak üzere 7 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığını duyurmuştu.


Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmak için Tunus’a geliyor.


Uzun yıllar Tunus’ta göçmen mahallelerinde yaşayan Sahra Altı Afrika ülkelerinden gelen göçmenlerin bir kısmı Avrupa’ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Tunus’ta son zamanlarda giderek artan düzensiz göçmen hareketliliği, ülke güvenlik birimlerini de harekete geçirdi. Son olarak, Tunus’un kuzeyindeki Bizerte kenti yakınlarında bir günde 1080 düzensiz göçmen yakalanarak gözaltına alındı.

Sahra Çölü’nü aşarak ülkeye girmeye çalışan göçmenler arasında çoğunlukla Sahel bölgesinden veya Batı Afrika ülkelerinden gelenler yer alıyor. Tunus’a giriş yapan göçmenlerin nedeni, genellikle Avrupa’ya gitmek istemeleri. Ancak son yıllarda, Tunus’a gitmek isteyen göçmenler de artmıştır.

Bizerte kenti yakınlarında gerçekleşen operasyonda, sıcak hava koşulları nedeniyle durumun oldukça zorlu olduğu belirtildi. Göçmenler, konvoylar halinde otobüslerle bölgeden uzaklaştırıldı.

Tunus, son yıllarda birçok Afrika ülkesi gibi çeşitli ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu sorunlar, ülkedeki yüksek işsizlik oranları, artan yoksulluk ve düzensiz göçmen hareketliliği gibi sorunlara yol açmıştır.

Tunus hükümeti son yıllarda bu sorunlarla mücadele etmek için çeşitli adımlar atmıştır. Hükümet, Afrika ülkeleri ile işbirliği yaparak, insanların kendi ülkelerinde kalmasını sağlayacak projeler yürütmektedir. Ayrıca, daha sıkı sınır kontrolleri nedeniyle Tunus’a giden göçmenlerin sayısını da azaltmayı hedeflemektedir.

Ancak, Tunus hükümeti yalnız hareket etmiyor. Avrupa Birliği de Tunus’a ekonomik yardım yaparak, göçmen sorununu çözmeye yardımcı olmaktadır. İki taraf arasındaki işbirliği sayesinde, düzensiz göçmen hareketliliği azalmaya başlamıştır.

Sonuç olarak, Tunus’ta bir günde 1080 düzensiz göçmenin yakalanması, ülke güvenlik birimlerinin sorun üzerine çok ciddi bir şekilde eğildiğini göstermektedir. Tunus hükümeti ve Avrupa Birliği gibi uluslararası toplumun yardımıyla, ülke bu zorlu sorunla mücadele edebilecek kapasiteye sahip görünmektedir.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu