Türk Dünyası

Tuprakkala’da Güneş Enerjisi Santrali İnşaatı Başlıyor – Türk Haber Dünyası

Harezm Bölgesinde Güneş Enerjisi Santrali İnşaatı Başlatıldı

Şavkat Mirziyoyev’in 29 Şubat tarihinde Harezm bölgesini ziyareti sırasında, Voltalia tarafından 100 megavat kapasiteli bir fotovoltaik istasyonun inşasının başlatılmasına yönelik bir tören düzenlendi. İstasyon, 76 milyon metreküp doğal gazın tasarruf edilmesine ve atmosfere 106 bin ton zararlı madde salınımının önlenmesine yardımcı olacak.

Bölgenin Tuprakkala ilçesinde, Fransız şirketi Voltalia tarafından 100 megavat kapasiteli bir güneş enerjisi santralinin inşası başladı.

“Özellikle küresel entegrasyon bağlamında enerji endüstrisinde istikrar, her devletin stratejik bir hedefidir. Yenilenebilir enerji kaynakları, modern gelişimin ve ekonominin çeşitlendirilmesinin anahtar faktörleri olarak kabul edilmektedir,” diyen Şavkat Mirziyoyev ifade etti.

Ülkenin bu yıl elektrik üretiminde “yeşil enerji” payını %15 artırmayı ve 2030 yılına kadar ülkenin enerji ihtiyacının %40’ını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedeflediği belirtildi.

Yılda 254 milyon kWh “yeşil enerji” üretilerek bölgedeki yıllık elektrik tüketiminin %11’ini karşılayacak. İstasyonun ağa bağlanması, yıl sonuna kadar planlanmaktadır.

Projenin hayata geçirilmesiyle Harezm’deki elektrik üretim hacmi %30 artacak ve 424 megavata yükselecek. Bu özellikle, Tuprakkala bölgesinin yıllık 135 milyon kW/s talebini tamamen karşılayacak.

Ayrıca, aşırı enerjinin %40’ının komşu bölgelere aktarılmasını sağlayarak, 85 bin hane için istikrarlı elektrik sağlanacak. İstasyon, 76 milyon metreküp doğal gaz tasarrufu ve atmosfere 106 bin ton zararlı madde salınımının önlenmesini sağlayacak.

Bu proje, enerji üretimi ve tarımı aynı arazide bir araya getiren agrovoltaiks deneyiminden faydalanacak ilk projedir ve güneş panelleri altında tarım yapılmasına olanak tanıyacaktır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu