Dünya

Türk gazeteciler Almanya’da serbest bırakıldı.

Sabah gazetesinin Avrupa haberleri merkezinin bulunduğu Frankfurt ofisine yapılan baskında gözaltına alınan gazetenin Almanya Temsilcisi Erel ve Haber Müdürü Albay, serbest bırakıldı. Alman polisi, baskın sırasında Erel ile Albay’ın evlerinde ve Sabah gazetesinin Avrupa ofisinde aramalar gerçekleştirdi ve bilgisayarlarla telefonlara el koydu. Ancak baskının neden yapıldığı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dışişleri Bakanlığı ve meslek örgütlerinin devreye girdiği olayda, gazetecilerin serbest bırakılması için ciddi girişimlerde bulunuldu. Dışişleri Bakanlığı, Alman polisi tarafından gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca basın ve ifade özgürlüğü konusunda tüm dünyaya ders vermeye kalkan Almanya’nın, özgür basına yönelik bu eyleminin çifte standartlı yaklaşımını ortaya koyduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Almanya’da gerekli girişimlerin yapıldığı ve güçlü tepkilerin Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’a iletilerek durumun takip edildiği açıklandı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu