Teknoloji

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan savunmada iş birliği!

 

Hostinger

Türkiye, Azarbaycan ve Gürcistan savunma bakanları, üçlü iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel güvenliği arttırmak amacıyla Gürcistan’ın Batum şehrinde toplandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ve Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanıv toplantının ardından Üçlü Mutabakat Metni imzaladı. Milli Savunma Bakanlığı toplantıya dair detayları X resmi hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Bakan Güler, “Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları olarak bugün burada, köklü tarihî ve derin bağları olan ülkelerimiz arasındaki iş birliğini her alanda en üst seviyeye çıkarmaya yönelik irademizi bir kez daha teyit ettik.” diyerek söz konusu iş birliğinin önemini vurguladı. Bakan Güler, Azerbaycan ve Grücistan’ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne verdikleri güçlü desteğin altını çizdi.

Güler toplantının ardından ülkeler arasındaki sinerjinin, gelecekte yeni iş birlikleri ve ortaklıklara olanak tanıyacağına inandığını belirtti. İfadelerinde Kafkasya’ya da değinen Güler şunları söyledi:

“Malumunuz olduğu üzere Kafkasya tarihi ve stratejik konumu nedeniyle bölgesel ve uluslararası güvenlik için kritik önemdedir. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü iş birliği, ülkelerimizin ortak yarar ve beklentilerine hizmet ederken aynı zamanda Kafkasya’nın barış ve istikrarına da büyük katkı sağlamaktadır.

Bu nedenle örnek nitelikteki bu yakın ve güçlü iş birliğimizi daha da geliştirme hususundaki irademizi imzaladığımız Üçlü Toplantı Protokolü ile de teyit ettik. İnanıyorum ki aramızdaki bu sinerji önümüzdeki dönemde yeni iş birliği ve ortaklıklara da imkân sağlayacaktır.”

Paylaşımında mevkidaşları Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani ile Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanovile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güler, sözlerini Azerbaycan ve Gürcistan halkına selmlarını ileterek bitirdi.

İlgili Olarak

Türkiye ve Irak’tan Mutabakat Zaptı

Gülsüm Kaya

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu