Kıbrıs

Türkiye ile Güçlü Bağlar – BRTK

 

Hostinger Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, İstanbul ziyaretleri sırasında Ulusal Kanal’da yayınlanan “Gün Ortası” programına konuk oldu.

Cumhuriyet Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Töre programda yaptığı konuşmada, Türk askerinin adada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Mehmetçik Kıbrıs’tadır ve bu durum bizi mutlu ediyor. Türkiye ve Türk dünyası ile birlikteyiz. Bu durum motivasyonumuzu arttırıyor” dedi.

Rumların Kıbrıs’ı Girit adası gibi bir yere dönüştürmek istediğini belirten Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması beklentisini dile getirerek, “Aldanmayın, yanılmayın, aksi takdirde Kıbrıs 12 ada arasından 13. ada olur” dedi.

BM Genel Sekreterinin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın adadaki ziyaretlerini de değerlendiren Töre, “Kıbrıs’ta bir zemin araştırıyor. 6 ay içinde bir rapor sunacak. Bu nedenle Kıbrıs’ta bir zemin olup olmadığına bakılacak. Kaç temsilci geldi geçti. Ortak bir zemin bulma olasılığı sıfırdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye’nin bölgede sözü geçen bir ülke haline geldiğini belirterek, “Rum ve Ermeni ikilisinin hala Türkiye’ye düşmanlık beslediğini” belirtti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu