Kıbrıs

Türkiye-KKTC İkinci Ekonomik Konferansı BRTK tarafından Gerçekleştirildi

Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile 2023 yılında 2,5 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirdiklerini belirtti. Gürcan, Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu’nun düzenlediği “Türkiye-KKTC İkinci Ekonomi Konferansı”nda yaptığı konuşmada, KKTC’nin bu ticaret hacminden aldığı payı genişletme amacıyla çalıştıklarını ifade etti.

Konferansa KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz’in yanı sıra birçok iş insanı da katıldı. Gürcan, Kıbrıs’a yönelik uluslararası duruşlarının, Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığını ve egemenliğini tam ve eşit bir şekilde tanımayı içerdiğini vurguladı.

Gürcan, Kıbrıs Türk halkının varlığını güvence altına almayı, refah seviyesini artırmayı ve KKTC’nin tüm kurum ve kuruluşlarını güçlendirmeyi öncelikli hedefleri arasında gördüklerini belirtti. Kıbrıs mücadelesini sadece siyasi alanda değil, ekonomik alanda da sürdürdüklerini dile getiren Gürcan, Türkiye’nin KKTC’ye olan yatırımlarını genişletmek ve ticaret ilişkilerini derinleştirmek istediklerini söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da konuşmasında KKTC’nin ekonomik olarak ayakta kalabilmesi için güçlü bir özel sektörün varlığının önemine vurgu yaptı. Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çaba harcadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, işbirliği alanlarının genişletilmesi ve yatırım ortamının iyileştirilmesi konularında ortak hareket ettiklerini ifade etti.

Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu’nda KKTC’nin dünyaya daha etkin bir şekilde tanıtılması ve firmaların KKTC’nin gelişmekte olan yatırım ortamından daha fazla yararlanmaları gerektiği vurgulandı. Gürcan ve Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve KKTC arasındaki ticari ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için ortak çaba harcamaya devam edeceklerini belirttiler.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu