Kıbrıs

Türkiye, KKTC’nin Dış Dünyaya Açılan Kapısı Haline Geldi – BRTK

Türkiye tarafından desteklenen ve uluslararası arenada görünürlük kazanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye’nin dış dünyaya açılan kapısı haline geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı 1. Sosyal Politikalar Bakanlar Toplantısı’na katılarak KKTC’nin gözlemci üye statüsüne alınmasının önemine vurgu yaptı.

Gardiyanoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı içinde yer almanın KKTC’nin uluslararası alandaki tanınırlığını artırdığını belirtti. Türkiye’nin KKTC’ye verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a teşekkür eden Gardiyanoğlu, KKTC’nin entegrasyon sürecinde ilerleyerek Birliğe tam üye olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Gardiyanoğlu ayrıca, KKTC’nin uluslararası platformda kendini ifade edebilmesinin önemli olduğunu ve bu tür toplantıların ülkenin görünürlüğünü artırdığını dile getirdi. Türkiye’nin KKTC için güven kaynağı olduğunu belirten Gardiyanoğlu, Türkiye’nin Ada’ya barış getirdiğini ve KKTC’nin varlığının Türkiye’nin desteğiyle sağlandığını vurguladı.

KKTC’de sosyal politikalara hız verdiklerini de belirten Gardiyanoğlu, yaşlılara, engellilere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmaların arttığını ve kadınlara yönelik desteklerin de devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin KKTC için önemini vurgulayan Gardiyanoğlu, Türk Devletleri arasındaki dayanışmanın KKTC’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için önemli olduğunu ifade etti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu