Sağlık

Türkiye, Obezitede Dünya Sıralamasında İlk Sıralarda Yer Alıyor

Türkiye, Obezite Konusunda Dünya Sıralamasında İlkler Arasında

Son yıllarda obezitenin Türkiye’de ve dünya genelinde artış gösterdiği biliniyor. Türkiye’de obezitenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğu konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Heval Koçak, obezitenin tedavisi için toplumda bilgilendirme faaliyetleri yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin 2022 yılı verilerine göre obezite konusunda dünya sıralamasında ilkler arasında yer aldığına dikkat çeken Koçak, obezitenin çocuk yaşta başlayıp dünya genelinde bir artış gösterdiğini belirtti. Bu nedenle obezite ile mücadeleye çocukluk çağından başlanılması gerektiğini vurgulayan Koçak, son 30 yılda hem ergen hem de çocukluk çağı obezite görülme sıklığının dünya genelinde arttığını ifade etti.

Diyetisyenliğin sadece hastanelerde değil, toplu beslenme hizmeti veren kuruluşlar tarafından da yeterli ve dengeli beslenme konusunda hizmet sunmakta olduğunu belirten Koçak, bu nedenle obezite ile mücadele ederken diyetisyenlerin mutfak kısmını kaçırmamak gerektiğini söyledi. Diyetisyenlerin sadece hastanelerde değil, toplu beslenme hizmeti sunan kurum mutfaklarında, restoranlarda ve otellerde de görev yaparak tüketiciye zamanında, yeterli ve dengeli bir yeme hizmeti sunduğunu belirten Koçak, ayrıca diyetisyenlerin beslenme sisteminde menü planlaması ve uygulanması, yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi ve uygun bir şekilde tüketilmesini de sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu