Türkiye

Türkiye’nin İlk Avam Kamarası’na Seçilen Türk: Nesil Çalışkan – Son Dakika Haberleri

Kuzey Kıbrıs doğumlu olan Neslihan Çalışkan, Türk-Kıbrıslı kökenli bir aileden gelmektedir ve İngiltere’nin Enfield kentinde büyümüştür. Eğitimini 2010 yılında Reading Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında Lisans derecesi alarak tamamlayan Çalışkan, ardından 2012 yılında London School of Economics’ten Siyaset ve İletişim alanında Yüksek Lisans derecesi almıştır.

2010 ve 2011 yılları arasında Demokrasi ve Kampanyalardan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Çalışkan, bu dönemde Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyonu tarafından artırılan öğrenim ücretlerine ve harcama kesintilerine karşı çıkmak amacıyla 2010 Birleşik Krallık öğrenci protestolarına katılmıştır. 15 yaşında İşçi Partisi’ne katılan Çalışkan, 2004 yılından beri her seçim döneminde İşçi Partisi için kampanya yürütmektedir. 2015 yılında Haziran-Aralık ayları arasında Avam Kamarası’nda Parlamento Araştırmacısı olarak görev yapmış ve ayrıca 2016-2018 yılları arasında NHS’de çalışmıştır.

29 yaşındayken Enfield Konseyi Lideri seçilen Çalışkan, Mayıs 2023’te İşçi Partisi Yerel Yönetim Birliği (LGA) başkanı olarak seçilmiş ve Eylül 2023’ten bu yana İşçi Partisi’nin yönetim Ulusal Yürütme Komitesi’nde (NEC) yer almaktadır.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu