Türk Dünyası

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Büyük Britanya Dışişleri Bakanı ile görüştü.

Türkmenistan Devlet Başkanı, İngiltere Dışişleri Bakanı ve İngiltere Topluluk ve Kalkınma İşleri Bakanı ile Görüştü

24 Nisan 2024 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, İngiltere Dışişleri Bakanı ve İngiltere Topluluk ve Kalkınma İşleri Bakanı David Cameron’u kabul etti.

Görüşmede, Türkmenistan’ın dış politikasının dünyada barışı, güvenliği ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla geniş uluslararası işbirliği yaptığı vurgulandı.

Ticaret ve ekonomik ilişkiler konusunu da ele alan taraflar, ikili ticaret hacminin gelişim dinamikleri ve ticaret alanındaki verimli işbirliğin kurulduğunu memnuniyetle dile getirdi.

Ayrıca, iklim değişikliği ve insan hayatı üzerindeki zararlı etkileri de ele alan taraflar, bu konuda uluslararası düzeyde önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladılar.

İki ülke arasında kültürel ve insani alanda işbirliği fırsatlarının olduğunu belirten taraflar, bu alanda daha kapsamlı işbirlikler yapılması için adımlar atılması gerektiğini ifade ettiler.

Görüşmenin sonunda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve İngiltere heyeti, karşılıklı sağlık ve başarılar dileyerek ayrıldılar.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu