Türk Dünyası

Türkmenistan Delegasyonu İslamabad’da Buluşmalar Gerçekleştirdi.

 

Hostinger Türkmenistan ve Pakistan Arasında İş Birliği Toplantısı Gerçekleştirildi

İslamabad’da Türkmenistan heyetinin Dışişleri Bakanı R. Meredov önderliğinde gerçekleşen toplantılar, 16 Ekim 2024 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov’un, İslam Cumhuriyeti Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ile bir araya gelmesiyle başladı.

Toplantıda, Türkmenistan-Pakistan iş birliği konuları geniş bir yelpazede ele alındı. İki ülke arasındaki iş birliğinin merkezinde ekonomik ortaklığın daha da ilerletilmesi ve ticaret hacminin artırılması için güçlü bir potansiyel olduğu belirlendi. Ayrıca enerji ve ulaştırma gibi alanlarda üretken iş birliğinin artırılmasına da önem verilmektedir.

Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan Doğal Gaz Boru Hattı (TAPI) projesi ve Türkmenistan-Afganistan-Pakistan Elektrik İletim Hattı projesi gibi büyük çaplı projelerin hayata geçirilmesi için ortak çalışmanın önemi vurgulandı. Toplantıda, enerji ve ulaştırma alanlarında somut projelerin hayata geçirilmesi için ikili belgelerin hazırlanmasına özel önem verildi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov ve Türkmen lideri Gurbanguly Berdimuhamedov’a teşekkürlerini ileten Asif Ali Zardari, Türkmenistan ile Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişimine katkılarından dolayı minnettarlığını ifade etti.

Öte yandan, Türkmenistan heyetinin Pakistan ziyareti kapsamında, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile İslam Cumhuriyeti Pakistan Enerji Bakanı Musadik Masud Malik arasında enerji alanındaki iş birliği konuları ele alındı. Taraflar, bölgeler arası ilişkilerin güçlenmesi ve katılımcı ülkelerin enerji ihtiyaçlarının karşılanması için büyük çaplı enerji projelerinin stratejik önemini vurguladılar.

Her iki taraf da projelerin uygulanması için kullanılacak ikili belgelerin hazırlanmasının önemine vurgu yaparak, enerji alanında Türkmenistan ve Pakistan arasında ortak eylem planları geliştirme önerisinde bulundular. Taraflar, ortak projelerin uygulanması amacıyla düzenli bir şekilde iletişim halinde olmayı kabul ettiler.

Bu haber, ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu