Türk Dünyası

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Görüşmesi

Türkmenistan Dışişleri Bakanı, Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı ile Görüştü

13 Haziran 2024 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rast Meredov, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosachev ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında taraflar, Türkmenistan ile Rusya Federasyonu arasındaki stratejik ortaklığın mevcut durumu ve daha fazla gelişimi konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Muhataplar, yüksek düzeydeki temasların sistematik ve dinamik doğasının sağladığı güçlü iki taraflı ilişkilerin seviyesini vurguladılar.

Özellikle, Türkmen halkının Ulusal Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un XV. Uluslararası Ekonomik Forum «Rusya – İslam Dünyası: KazanForum 2024»’e katılımı ve ortaya koyduğu önemli girişimlerin, Türkmen-Rus işbirliğinin daha da derinleşmesi açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.

Muhataplar, dostane ilişkilerin gelişiminde interparlamento işbirliğinin önemli bir yer tuttuğunu belirttiler. Bu bağlamda, Orta Asya ülkeleri ile Rusya Federasyonu arasındaki ikinci İnterparlamento Forumu’nun düzenlenmesi ile ilgili konular ele alındı.

Taraflar, eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki işbirliğine özel önem verdiler.

Görüşmenin sonunda taraflar, zaman içinde talep gören etkili iki taraflı etkileşim biçimlerinin ortak gelişimini teşvik etmeye devam etme konusunda hazır olduklarını doğruladılar.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu