Türk Dünyası

Türkmenistan, Kuzey-Güney ITC’de Rolünü Artırıyor – Turkish News World – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri – Yeni Gelişmeler

Turkmenbaşı Limanı Kuzey-Güney Uluslararası Taşımacılık Koridorunun Dijital Kayıt Defterine Eklenmeyi Planlıyor

Turkmenbaşı limanının Kuzey-Güney uluslararası taşımacılık koridorunun lojistik merkezleri için dijital kayıt defterine dahil edilmesi planlanıyor. Bu, Ocak ayı sonunda yapılan ikinci CIS taşımacılık iş dünyası diyalogu toplantısının materyallerinden ortaya çıkıyor. Elektronik gazete “Türkmenistan: Altın Çağ”ın yazdığına göre.

Altyapı kaydının, Koordinasyon Taşıma Toplantısı internet sitesinde kamu alanında yayınlanacağı bildiriliyor. Bu, Türkmenistan’ın rolünün arttığı Kuzey-Güney koridoru boyunca lojistik rotaları ve tedarik zincirlerini daha etkili bir şekilde oluşturulmasını sağlayacaktır.

ITC gelişim stratejisinde belirlenen üç ana rotanın ikisi ülkemizden geçmektedir: Trans-Hazar (Hazden deniz yoluyla) ve doğu (Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden).

Hatırlanacağı üzere daha önce Turkmenbaşı limanını Rusya Demiryolları Lojistik şirketinin temsilcileri ve Genel Müdürü Dmitry Murev ziyaret etmişti. Limanın altyapısını öven Murev, şirketin yeni lojistik çözümler geliştirmek için limanın imkanlarını kullanacağını söyledi.

Dmitry Murev, devletin taşıma altyapısının artan yük akışını ele almaya uygun olduğuna inanıyor ve Türkmenistan’ın Doğu-Batı ve Kuzey-Güney rotalarında geleceğin önemli bir taşıma merkezi haline gelebileceğini düşünüyor.

Kaynak: ORIENT news

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu