Türk Dünyası

Türkmenistan ve Kazakistan liderleri bir araya geldi

Türkmenistan Halk Maslahaty Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev ile Bir Araya Geldi

Türkmenistan Halk Maslahaty Başkanı ve Türkmen halkının Milli Lideri Gurbanguly Berdimuhamedov ile Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev arasında gerçekleşen görüşme, Astana’da yapıldı. Toplantı, her iki ülkenin delegasyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Gurbanguly Berdimuhamedov, Kazakistan’ı ziyaret ettiği için Cumhurbaşkanı Tokayev’e teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak önemli bir adım olarak nitelendirdi. Ayrıca, Kazakistan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde onursal bir konuk olarak yer almasıyla da ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

Kassym-Jomart Tokayev ise Türkmenistan ile çok yönlü etkileşimi artırmaya hazır olduklarını ve ikili ilişkilerin yüksek seviyesini vurguladı. İki ülkenin stratejik işbirliği alanları arasında ulaştırma, iletişim, lojistik, enerji, bilim ve eğitim gibi konular bulunuyor.

Berdimuhamedov ve Tokayev, geleneksel dostane ilişkilerin karşılıklı iyi niyet temelinde devam edeceğine inançlarını dile getirdiler. Her iki lider de birbirlerine ve kardeş halklara en iyi dileklerini ileterek, geleceğe dair umutlu bir bakış açısıyla ayrıldılar.

Kazakistan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Berdimuhamedov, Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na hareket ederek memleketine doğru yol aldı.Bu haber ACM Cyprus’ten alınmış olup, yeni teknolojiler kullanılarak yeniden yazılmıştır. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu