Türk Dünyası

Tutuklamalara Dair Diğer Haberler – Turkish News World – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Avrupa Birliği, 21 Haziran tarihinde Belçika’nın dönem başkanlığı tarafından Ukrayna ve Moldova ile müzakerelere başlanacağını duyurdu. Bu adım, iki ülkenin Avrupa Birliği’ne katılma arzuları için önemli bir dönüm noktası olacak.

Avrupa Birliği Konseyi’nin 27 ülkenin hükümet temsilcilerinden oluşan birlik olduğu belirtilirken, resmi müzakerelerin Ukrayna ile saat 15:30’da, Moldova ile ise saat 18:00’da başlayacağı açıklandı.

Avrupa Komisyonu’nun, Ukrayna ve Moldova’nın AB ile müzakerelere başlamak için hazır olduğunu tavsiye etmesinden sonra yapılan bu duyuru, zorlu bir sürecin yıllar sürebileceğini ifade etti.

Ukrayna ve Moldova, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından adaylıklarını sunmuş ve 2022 yılında adaylık statüsü almışlardı. Belçika’nın AB dönem başkanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, bu adımı alkışlayarak Avrupa Birliği’ne katılma yolunda sağlam politik irade gösterdi.

Moldova Devlet Başkanı Sandu da, AB üyelik görüşmelerinin başlatılmasını öngören belgeyi imzaladığını belirtirken, Moldova’nın AB’ye katılım sürecinin barış, refah ve daha iyi bir yaşam için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu adımlar, Batı yanlısı Sandu’nun yönetiminde, Moldova’nın Ukrayna’ya yakınlaşarak Rusya’nın politikalarına karşı durduğunu gösteriyor. Sandu’nun, AB entegrasyonunu desteklemesi ve Rusya ile olan ilişkileri güçlendirmesi dikkat çekiyor.

Son olarak, Rusya’nın Moldova’nın AB’ye üyelik çabalarını destekleyen açıklamalarının yanı sıra, Kremlin’in Moldova ile yakın ilişkiler istediğini belirtmesi dikkat çekiyor. Ancak, Moldova’nın AB’ye entegrasyonunun Chisinau’nun egemen bir konusu olduğu vurgulanıyor.

Bu haber ACM Cyprus tarafından yeniden yazılarak yayınlanmıştır. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu