Türkiye

Tuva Cihangir Atasever’in Uzaya Yolculuğu – Başlangıç

Türkiye’nin Uzaya Gönderdiği İkinci Astronot Tuva Cihangir Atasever’in Yörünge Altı Araştırma Uçuşu Başladı

Türkiye’nin uzaydaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Uzay alanında büyük atılımlar ve çalışmalar yapan Türkiye, Astronot Alper Gezeravcı’nın uzaya gitmesinin ardından bugün de Astronot Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşuna şahitlik etti.

Saat 17:33’te havalanan uzay aracında 6 kişilik ekip bulunuyor. Galactic 07 ekibinde ABD’li iki, bir İtalyan astronot, iki pilot ve Tuva Cihangir Atasever yer alıyor.

Galactic 07 ekibi, 1 saat 10 dakika süren uçuşun ardından VSS Unity yörünge altı aracının 45 bin feet yüksekliğe erişmesi ve roket motoruyla 90 kilometre irtifaya ulaşması bekleniyor.

Tuva Cihangir Atasever ise uzay uçuşu sırasında insülin kalemi testi, Message, metabolom, yörünge altı uçuşta vezikül analizi, IvmeRad, Miyeloid ve Beacon testlerini gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astronot Tuva Cihangir Atasever’e başarılar dileyerek desteklerini iletti. Türkiye adına gerçekleştirilen bu önemli uzay yolculuğu, ülke genelinde büyük bir gurur ve mutlulukla karşılandı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu