Ekonomi

Üç günde 300 milyon dolar tasfiye edildi

Bitcoin (BTC), Kasım 2022’nin başlarından bu yana ilk defa 21 bin dolar seviyelerine kadar yükseliş gösterdi. Lider kripto para biriminin 14 Ocak itibariyle istikrarlı yükselişi devam ediyor. 

BTC/USD 1 saatlik fiyat grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

BTC fiyatı önemli trend çizgisini kırdı 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan elde edilen veriler, BTC/USD işlem çiftinin bir gecede 21.247 dolar seviyelere kadar yükseldiğini ortaya koydu. 

BTC/USD paritesi tüm hafta boyunca ciddi bir kayıp zemini oluşturmaya başlamıştı. Pek çok analist ise BTC fiyatının bir düzeltmeye uğrayacağına ilişkin uyarılarda bulunmuştu. 

Ne var ki BTC/USD paritesinin yükselişine yalnızca kısa süreli konsolidasyon süreçleri eşlik etti. BTC fiyatı ise bir haftalık süreçte yüzde 25 değer kazandı. 

BTC, 19 bin dolar seviyelerinden 20 bin dolara kadar yükseliş gösterdi. Bu yükseliş performansı ile parite, 2017’deki en yüksek seviyesi olan 20 bin dolar seviyesini aşmış oldu. Tüm bunlara ek olarak BTC, 200 günlük hareketli ortalamadan da kurtuldu. 

200 günlük hareketli ortalama ile BTC/USD 1 günlük mum grafiği. Kaynak: TradingView

Zincir üstü analiz kaynağı Material Indicators: “Ethereum’a (ETH) benzer olarak BTC de ivmesini kazanmaya devam ediyor” Material Indicators, daha önce Ethereum’un da aynı hareketlenmelerde bulunduğunun altını çizdi.  

Analiz kaynağı Twitter gönderisinde Bitcoin’in fiyat hareketlerine ilişkin de yorumlarda bulundu. Material Indicators, “BTC/USD çifti, 200 günlük hareketli ortalamadan kurtulmuş görünüyor. Ayrıca 2018 yılındaki kritik direnç seviyesinin kırılımını gerçekleştirdi” açıklamalarında bulundu. 

Ünlü yatırımcı Bluntz, yaklaşan haftalık grafik kapanışı hakkında da birkaç yorumda bulundu. Bluntz, “Haftalık kapanışa 2 gün kaldı. Ancak BTC/USD paritesi bu hafta çok önemli trend çizgilerinin kırılımını gerçekleştirdi.” 

Rekt Capital, durumu bir adım öteye taşıdı. Rekt, 2019’a bir gönderme yaptı. 

Rekt Capital, “Mevcut BTC haftalık mum grafiği, Nisan 2019’dan itibaren yeni bir BTC boğa piyasasını doğrulayan haftalık mum ile çok büyük bir benzerlik gösteriyor.”  

BTC/USD açıklamalı grafik. Kaynak: Rekt Capital/ Twitter

Bitcoin’de short işlemler son 18 ayın rekorunu kırdı

Bitcoin’in beklenmedik fiyat yükselişleriyle birlikte, short pozisyonlar son 18 ayın rekorunu kırdı. Bitcoin’in düşüşüne pozisyon açan yatırımcılar, büyük bir hüsrana uğradı. Rekor sayıda tasfiye yaşandı.

Coinglass’ın verilerine göre, yalnızca 14 Ocak’ta short pozisyonlarda 125 milyon dolar tasfiye edildi. 11 Ocak tarihinden bu yana ise toplamda 300 milyon dolar tasfiye edildi. 

Altcoin’lerle birlikte bu miktar 775 milyon dolara kadar yükseldi. 

Kripto likidasyonlar grafiği. Kaynak: Coinglass

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu