Türk Dünyası

Üçüncü Yol: Lastiklerin Altında Popüler Macar Şarkısı

 

Hostinger Macaristan’ın üçüncü müzikli yolu, Hatvan ve Lőrinci arasındaki ana yol 21 üzerinde tamamlandı (Heves İlçesi, Nógrád İlçesine doğru), Proje’nin açılışını yapmak için perşembe günü basın toplantısında Duşun State Yol ve Demiryolu İnşaat için Devlet Sekreteri duyurdu.

József Pántya, 2015 yılından bu yana Hatvan ve Salgótarján arasındaki ana yol 21 üzerinde çift şeritli yol bölümlerinin 45 kilometrelik bir mesafenin inşa edildiğini veya yenilendiğini hatırlattı. Son yol iyileştirme projesinin birçok öğesi tamamlandı veya tamamlanma aşamasında, dedi. Pásztó yakınlarında, otobüs durakları ve CCTV kameraları kuruldu, 46 P+R park yeri ve 50 bisiklet depolama alanı oluşturuldu.

İyileştirmelerin bir “tac”ı olarak, Hatvan ve Lőrinci arasındaki 550 metrelik bir asfalt parçası, artık 80 km/s hızla sürerken İsmerős Arcok grubunun Nélküled şarkısının bir bölümünü dinleyen sürücülere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Projenin inisiyatifi olan Fidesz Milletvekili Zsolt Becsó, müzikli kaldırımın ana yol 21’in perçinlenmiş geliştirme programında çeyrek asırlık bir sürecin final dokunuşu olduğunu belirtti.

2010’dan önce önceki 8-10 yıl boyunca, bölgesel bir öncelik olan ana yol 21 hükümetten hak ettiği dikkati almamıştı. Ancak son 14 yılda bu önemli Slovakya’yı Macaristan’a bağlayan ulaşım koridoru geri kazanıldı ve bölgelerin ülkemizin ve Orta ve Doğu Avrupa’nın ekonomik dolaşım sistemine katılmasını sağladı.

İnşaat ve Taşımacılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve HE-DO Építő Zrt. tarafından yürütülen tüm proje, neredeyse 1.77 milyar HUF (4.5 milyon EUR) net maliyete mal oldu.

Maliyetler yukarıda belirtilen otobüs durakları, yaya geçitleri, otoparklar ve bisiklet depolama alanları, kameralar, yaban hayatı çitleri, Hidegvölgy su yatağının temizlenmesi ve müzik kaldırımının tasarımı ve inşasını içeriyor.

Macaristan’ın ilk müzikli yol bölümü 2029 yılında 67 numaralı yolda açıldı: Mernye ve Mernyeszentmiklós arasındaki dökülmüş bölümden (güneybatı Macaristan), 80 kilometre hızla sürerken iyi bilinen Macar rock grubu Republic’in “A 67-es út” şarkısını duyabilirsiniz.

Borsod-Abaúj-Zemplén İlçesinde 2022 yılında bir müzikli yol bölümü açıldı. Şu anda 37 numaralı yolun daha kapsamlı bir yeniden yapılanması devam ediyor, bunun arasında Újharangod ve Bekec (kuzeydoğu Macaristan) kavşakları arasındaki yaklaşık on kilometrenin tamamlanması bulunuyor. Bu, Macar halk şarkısı “Érik a szőlő”i duyabileceğiniz metreleri içeriyor.

Via MTI, Öne çıkan görsel: Wikipedia

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu