Teknoloji

Ukrayna, Rus kamikaze İHA’sını kopyalıyor

 

Hostinger

Ukrayna, Rusya’nın Lancet kamikaze İHA’sını klonluyor.

Ukrayna, Lancet kamikaze İHA’sının bir klonu gibi görünecek olan dolaşan mühimmatların seri üretimine başlamayı planladığını duyurdu. Militarnyi haber ajansının Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov’a dayandırdığı habere göre yeni kamikaze İHA 40 kilometreye kadar uzaklıktaki hedefleri vurma kapasitesine sahip olacak.

Mykhailo Fedorov konuşmasında, “Şu anda birkaç şirket var ve ürünlerini test ediyoruz. Hâlihazırda savaş uygulamaları var, ancak bunlar henüz az sayıda. Belirli tarihler vermek zor. Ancak iki ay içinde Rus kamu kaynaklarında tanklarının yandığına dair bilgiler yer almaya başlayacak.” ifadelerine yer verdi.

Fedorov’a göre ilk sözleşmelerin imzalanması birkaç hafta içinde gerçekleşecek ve kısa bir süre sonra da cephede kullanılmaya başlanacak. Rusya menşeili Lancet’ler, Rus güçlerinin Ukrayna’nın radarları ya da uzun menzilli topları gibi yüksek teknolojili ve pahalı silah sistemlerini hedef almasını sağlayarak savaşta etkin bir rol üstlendiler.

Lancet kamikaze İHA’ları hedeflerine çarpmak ve çarpmanın ardından patlamak üzere tasarlanmış insansız hava aracı sistemleridir. Özellikle sabit hedeflere karşı etkili olan Lancet İHA, Ukrayna’lı güçlerin karşı tedbirlerini artırmasına yol açtı.

“Anti-drone” ağı nedeniyle Ukrayna’ya ait AHS Krab kundağı motorlu topunu vuramayan Lancet İHA

Ukrayna, günümüzde devam eden savaşta Rus birliklerine karşı insansız sistemleri aktif olarak kullanmakta. Bu bağlamda kamikaze İHA’lar, İDA’lar ve İKA’lar muharebe sahasının farklı alanlarında aktif olarak kullanılıyor. Ukrayna ilgili insansız sistemlerle bir çok cephede farklı başarılara imza atıyor.

İlgili Olarak

Baykar Ukrayna’daki tesisin inşasına başladı

Rusya’nın LANCET kamikaze İHA ile Ukrayna’nın devriye botunu vurduğu iddiası

Olgun Yılmaz

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi.  Uluslararası İlişkiler ve Savunma Sanayii araştırmacısı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu