Türkiye

“Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumu” Emine Erdoğan New York’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliğinin özel davetlisi olarak 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumuna katılmak üzere ABD’nin New York kentinde geldi. Türkiye’de uygulanan Sıfır Atık Projesi’nin dünyada yaygınlaştırılması çağrısında bulunacak olan Erdoğan, sürdürülebilir atık yönetimi ve iklim değişikliği arasındaki ilişki kapsamında projenin uygulanmasının dünyada yaygınlaştırılması gerektiğini anlatacak. Erdoğan, beraberinde kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Aybike Bayraktar’la seyahat etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumuna katılım için aynı uçakla New York’a geldi.

Uçuş sonunda, Emine Erdoğan, pilotlar Göker Yılmaz Kadayıfçı, Şevki Baş ve kadın yardımcı pilot Buket Çelik’e teşekkür etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Emine Erdoğan, Çavuşoğlu ile beraberindekiler, New York’taki Türkevi’nin girişinde Türkiye’nin Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Murat Mercan ve eşleri ile Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği ve Türkiye Başkonsolosluğu mensupları tarafından karşılandı.

Erdoğan, Türkevi’ndeki “Evimin Yolları” adlı dijital sergiyi gezdi. Emine Erdoğan, buradakilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Emine Erdoğan’a BM’den özel davet

BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 24 Şubat’ta Türkiye’ye gelerek, Emine Erdoğan ve Türk halkına “geçmiş olsun” dileklerini iletmişti. Sharif, Emine Erdoğan’a, BM Genel Sekreteri Guteress’in ilk kez düzenlenecek 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliklerine katılması için özel davetini de sunmuştu.

Uluslararası Sıfır Atık Günü

BM Genel Kurulu, 14 Aralık 2022’de Türkiye’nin ana sunucusu, 105 ülkenin ise ortak sunucu olduğu “sıfır atık” kararını oydaşma ile kabul etmişti. Genel Kurulun bu kararıyla 30 Mart “Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edildi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Uluslararası Sıfır Atık Günü, dünya genelinde atık sorununa dikkat çekmek için her yıl 18 Eylül’de kutlanan bir etkinlik. Bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti’nin First Lady’si Emine Erdoğan, birçok ülkeden gelen uzmanlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte New York’ta özel bir oturum düzenledi.

Emine Erdoğan; başta çevre kirliliği olmak üzere, iklim değişikliği, su kaynaklarının korunması, toprak erozyonu ve çöp sorunu gibi küresel çevre sorunlarına dikkat çekti. Sıfır Atık projesi ile hayatımızda yapabileceğimiz değişiklikleri anlattı.

Sıfır Atık projesi ise, atıkların kaynağında ayrı toplanması, tekrar kullanımı, geri dönüştürülmesi veya enerjiye dönüştürülmesi gibi adımları içeren bir çalışma sistemidir. Bu proje ile, dünya genelinde hava kirliliği, su kaynaklarının tükenmesi ve doğal afetler gibi çevre kirliliği ve zararlı durumların azaltılması hedeflenmektedir.

Emine Erdoğan, Sıfır Atık hedeflerinin hayata geçirilmesi için tüm dünya liderlerine ve çevre düzenlemelerinde söz sahibi olanlara çağrıda bulundu. Çevre koruma konusunda uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yaptı ve bu doğrultuda çalışmaların hız kazanması gerektiğini ifade etti.

Etkinliğe katılan konuşmacılar arasında, BM Çevre Programı Yönetici Direktörü İnger Andersen, Hindistan Çevre ve Orman Bakanlığı Sekreteri C K Mishra, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Hadi Sinirlioğlu, İsviçre’nin Üçüncü Dünya Diploması ve Ekonomisi Başkanı Pascale Baeriswyl, Sri Lanka Cumhurbaşkanı’nın eşi Ayomi Wickramasinghe ve Nepal Cumhurbaşkanı Bidya Devi Bhandari’nin eşi ve Nepal Kalkınma Vakfı Başkanı Sita Bhandari de yer aldı.

Bu etkinlik, Sıfır Atık projesinin uluslararası boyutunu vurgulayarak, tüm dünya ülkelerine çevre koruma ve sürdürülebilir gelişme hedefleri doğrultusunda adımlar atmaları için bir çağrı niteliği taşıyor.

Emine Erdoğan, atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanımının sağlanması, mevcut atıkların geri dönüştürülmesi ve enerjiye dönüştürülmesi amacıyla yapılan Sıfır Atık projesinin artık dünya genelinde yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Bu sayede gelecek nesillerin daha temiz bir dünya miras almaları sağlanabilir.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu