Türk Dünyası

Uluslararası Üniversitenin Modernleşme Süreci Başarıyla İlerliyor

 

Hostinger Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi’nde Büyük Moda
Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi’nin modernizasyonunu hedefleyen KİT Projesi’nin ilk aşaması tamamlanma aşamasına geldi. Üniversitenin kurucu ortağı Ulan Kadyraliev, ilk aşamanın maliyetinin yaklaşık 100 milyon som olduğunu belirtti. Bishkek’te düzenlenen Birleşik Yatırım Projesi (PPP) forumunda bu bilgiyi paylaştı.

Ana hedef, eğitim, bilim ve yenilikçi girişimciliğin entegrasyonu üzerine odaklanarak Üniversite 4.0 konseptini oluşturmak. Projenin ana unsuru, başkent merkezinde 30 yıldan fazla süredir harap durumda olan tarihi bir binanın restore edilmesi olacak. Onarımın ardından, bu bina eğitim programları, bilimsel araştırmalar ve işletmeleri bir araya getiren bir inovasyon merkezi haline getirilecek. Hükümetin bilimi ticarileştirmekle ilgili görevi doğrultusunda, yeni üniversite yaklaşımı bilimsel başarıları gerçek ekonomik faydalara dönüştürecektir.

Ulan Kadyraliev, “Bugün, üniversitelerin ülke genelindeki gelirlerinin %90’ından fazlası sözleşmeli eğitime bağlıdır, gelişmiş ülkelerde bu oran sadece %10’dur. Geri kalan gelir diğer kaynaklardan sağlanmaktadır,” şeklinde konuştu. Proje çerçevesinde, entelektüel ve dijital bir ortam, bilimsel teknolojiler ve bir teknoloji parkı oluşturulması planlanmaktadır.

Proje 2023 yılında imzalandı ve Güney Kore’den Soonchunhyang Üniversitesi, Kazakistan’dan girişim şirketi Kendala ve Hindistan’dan ISM EduTech Ltd gibi ortaklarla birlikte gerçekleştirilecektir. Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi, High-Tech Park (HTP) ile de anlaşmalar imzalamıştır. Üniversitenin modernizasyonu, bilim, teknoloji ve işletmelerin bir arada çalışarak yenilikçi projelerin büyümesi için uygun koşulların oluşturulmasını amaçlıyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu