Yaşam

Ümmü Sıbyan Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Ümmü Sıbyan Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

Bunun üstüne şeytan ve ordusu Yüce Allah’ın huzurundan kovulmuştur. İslam dinine bakıldığında iki çeşit şeytan bulunmaktadır. İnsan türünde esas olarak şeytanlar insanın nefsinden gelmektedir. Ümmü Sıbyan ile İblis ise cin çeşidi şeytanlar içerisinde yer almaktadır.

Ümmü Sıbyan Nedir?

Şeytanın pek çok türü bulunmaktadır. Bazıları insanların zaaflarından yararlanarak nefsine saldırmaktadır. Bazıları vesvese verip insanları ibadetinden alıkoymaya çalışmaktadır. Ümmü Sıbyan ise Anadolu’nun farklı yerlerinde ”al karısı” şeklinde de bilinen dişi bir şeytanın ismidir. Yaygın bir inanışa bakıldığında bahsedilen şeytan, çocuğu mevcut olmadığı için insanlara karşı kin beslemektedir. Bir başka inanışa bakıldığında, Ümmü Sıbyan, insanların soyunu kesebilmek için İblis tarafından görevlendirilmiştir. Kuran’ı Kerim’in hiçbir ayeti içerisinde bu cin türü olan şeytandan bahsedilmemektedir fakat pek çok kaynakta lohusalık olan kadınlara saldırdığı ve onları takatten düşürdüğü belirtilmektedir. Bazı kadınların bacakları ve kolları uyuşmaktadır. Bazı yerlerde ise ”umacı” adı ile da bilinmekte olan bu şeytan türünün, yeni doğurmuş olan kadınları uyutup bebekleri çaldığına inanılmaktadır.

Ümmü Sıbyan Duası Nedir?

Ümmü Sıbyan duası, esas olarak hem lohusalık kadınları hem de bebeklerini koruyabilmek amacı ile okunan oldukça tesirli olan bir duadır. Bu duanın üç defa üst üste ve Cin Suresi ile beraber okunması gerekmektedir. Ümmü Sıbyan duasını muska içerisinde taşımak da hem anneyi hem de bebeği şeytanın saldırısından korumaktadır.

Ümmü Sıbyan Duası Ne İçin Okunur?

Ümmü Sıbyan duası, genel olarak lohusalık olan kadınların korunabilmesi ve bebeklerini de emniyette tutabilmek amacı ile okunmaktadır. Cin türünde olan şeytanlar, insanlara en savunmasız ve güçsüz oldukları zamanda saldırmaktadır. Ümmü Sıbyan duasıysa yeni doğum yapmış olan kadınların kısa bir süre içinde toparlanabilmesini sağlamaktadır.

Ümmü Sıbyan Duasının Faziletleri Nelerdir?

Ümmü Sıbyan duası oldukça büyük bir korunma duası olmaktadır. İçinde Esma ül Hüsna ile Vekf, bir diğer deyiş ile korunma ayetleri mevcut olan korunma duası olmaktadır. Bu ayetlerin ve duaların insanları kötülülerden, nazardan ya da cin ve büyü olan musallatlardan korumakta olduğuna inanılmaktadır.

Ümmü Sıbyan esasen insanlığın helak olması amacı ile çalışmaktadır. Ümmü Sıbyan’ın, musallat olduğu bebekler üstünde hamilelik sürecinde düşük, sebepsiz ağlamalar, havale, gece sıçrayarak uyanmalar veya hiç uyuyamama, engelli doğum, cam kemik hastalığı, hastalıklı doğum, otizm, down sendromu, gelişmemiş bir vücut ve benzeri hastalıklara yol açtığına inanılmaktadır. En hafif etkisiyse hiperaktiflik ve devamlı musallat bir şekilde yaşamdır.

Bu biçimde bebeği ya doğum olmadan veya doğduktan sonra yok etmeye çalışmaktadır. Ümmü Sıbyan’ a maruz kalmış anneler ve bebekler ya hamilelikte devamlı düşük ile karşılaşır ve hiç doğum meydana gelmez ya da şayet düşük mevcut olmadan doğum olmuş ise bu sayılan tedavisi bulunmayan hastalıklar ile yaşamaya maruz kalmaktadır.

Yasin Bağışlama Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua Hangisidir?

Yasin Bağışlama Duası Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Yasin Suresi Bitince Okunacak Dua Hangisidir?

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu