Son Dakika

Ünlü yatırımcı Jim Rogers’tan yatırımcılara birikim tavsiyesi


TRT Haber’e konuşan dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers, belirsizlik ortamına ve bu ortamda yatırımcıların neler yapabileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.


Jim Rogers, dünyanın birçok sorunu olduğuna işaret ederek, “Savaş, enflasyon, birçok şey… Ekonomi ölü, koca bir ölü. Daha fazla enflasyona doğru gidiyoruz. Merkez bankaları bunu durdurmaya çalışıyor ama sonuçlar çok iyi değil. Çünkü piyasalar hala bir yukarı bir aşağı gidiyor.” İfadelerini kullandı.


Rogers, para politikalarında gelecek dönemde de belirsizliğin süreceği öngörüsünde bulundu.


“Merkez bankaları sorunu çözdüğünü sanıyor ama çözmediler. Enflasyon geri gelecek ve daha sonra tekrar faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacaklar” diyen Rogers, doğru zamanda doğru hamlenin yapılması gerektiğini vurguladı.


“Emtia, kendimi korumak için yatırım yaptığım bir yer”


Jim Rogers, belirsizlik ortamında parasının değerini nasıl koruduğu hakkında da bilgiler verdi.


Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Rogers, şunları kaydetti:


“Size sadece biraz gümüşe yatırım yaptığımı söyleyebilirim. Biraz altınım var. Düşerse daha fazla emtia satın alacağım. Çünkü enflasyon olunca fiyatı yükselen şeylere sahip olursanız para kazanırsınız ve kendinizi korursunuz. Enflasyon varken, emtia fiyatları yükselir. Dolayısıyla burası (emtialar) enflasyon geri geldiğinde, kendimi korumak ve para kazanmak için yatırım yaptığım bir yer.”


“Hisse senetleri dünya genelinde çok ucuz”


Jim Rogers, hisse senetleri piyasasında da fırsatların olduğunu söyledi.


Sadece Türkiye’de değil, Çin, Avrupa ve ABD’de birçok hissenin çok ucuzladığına dikkati çeken Rogers, küresel bankacılık krizine ilişkin de görüşlerini paylaştı.


Rogers, durumun ciddi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:


“Baktığımızda durum ciddi ama bir sonraki bankacılık krizi daha kötü olacak. Bu olacakların başlangıcıdır. Çünkü faiz oranları son derece düşük olduğunda, birçok banka, birçok ülke ve birçok şirket, tüm bu bedava para varken hatalar yaptı. Sorunlar birikiyor ve bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak. Endişelenmelisiniz…”


Haber: Belgin Yakışan Mutlu

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Jim Rogers, dünya genelinde tanınan bir yatırımcıdır. Şimdiye kadar birçok başarılı yatırım yapmış ve yatırım dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilmiştir. Jim Rogers, yatırımcılara tavsiyelerde bulunmak için geniş bir tecrübe birikimine sahip biridir. Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla birikim yapmak isteyen herkes için değerli öneriler sunuyor.

Jim Rogers, yatırımcılara para biriktirmeleri gerektiğini tavsiye ediyor. Ona göre birikim yapmak, er ya da geç insanların hayatını kolaylaştıracak ve onlara özgürlük sağlayacak. İşte, Jim Rogers’ın birikim tavsiyelerinden bazıları:

1. Birikim yapmanız gerektiğini kabul edin

Jim Rogers, birçok insanın elindeki para ile yaşamaya çalıştığını, ancak birikim yapmanın daha önemli olduğunu söylüyor. Kendisinin de genç yaşta para biriktirerek, ileride hayatını kolaylaştırdığını belirtiyor. Birikim yapmanın ilk şartı olarak, bu konuda kararlı olmanız gerektiğini söylüyor.

2. Yaptığınız harcamaları sorgulayın

Jim Rogers, insanların yaptığı harcamaların büyük bir çoğunluğunun gereksiz olduğunu ve birikim yapmayı zorlaştırdığını söylüyor. Kendisinin de gençlik yıllarında, para biriktirmek için harcamalarını sorguladığını ve gereksiz olanları kestiğini belirtiyor.

3. İyi bir plan yapın

Jim Rogers, birikim yapmak isteyenlerin iyi bir plan yapmaları gerektiğini söylüyor. Planlı bir şekilde birikim yapmak, bunları kontrol altında tutmak ve hedeflerinize ulaşmak için çok önemlidir.

4. Uzun vadeli yatırımlar yapın

Jim Rogers, birikim yapıyorsanız uzun vadeli yatırımların daha akıllıca olduğunu söylüyor. İnsanların kısa vadeli yatırımlar yaparak hızlı kar elde etme düşüncesiyle hareket ettiklerini, ancak bu tür yatırımların riskli olduğunu belirtiyor.

5. Yatırımlarınızda çeşitlendirme yapın

Jim Rogers, yatırımlarınızda çeşitlendirmenin önemli olduğunu söylüyor. Tek bir yatırıma güvenmek risklidir. Bu nedenle, yatırımlarınızı çeşitlendirmek, riskleri dağıtmanıza ve farklı yatırım araçlarından getiri sağlamanıza yardımcı olur.

Jim Rogers, yatırım dünyasında edindiği tecrübeyle birikim yapmak isteyen herkese değerli öneriler sunuyor. Bu önerileri dikkate alırsanız, para biriktirmek için doğru yolda olacaksınız. Yine de bu önerileri uygulamadan önce kendi beklentilerinizi ve durumunuzu dikkatle değerlendirmeniz gerekiyor.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu