Türk Dünyası

Ünlü Yazar Péter Esterházy’nin Eski Evi Yaratıcı Atölyeye Dönüştürülüyor

Budapeşte’de Péter Esterházy’nin Eski Evi Yaratıcı Bir Ev Olarak Yeniden Hayat Bulacak

Budapeşte’nin 3. bölgesi belediyesi, yazar Péter Esterházy’nin (1950-2016) eski evini bir yaratıcı ev haline getireceklerini duyurdu. Bölgenin belediye başkanı László Kiss, yazarın 2016 yılında vefat ettiği evinin bahçesinde bir basın toplantısında bu kararı açıkladı. Kiss, “Bu bina harika bir atmosfere sahip ve bağımsız bir varlığa sahip ve geleceğinin bunu yansıtmasını içtenlikle umuyoruz,” dedi. Bina, Macar ve yabancı yazarların çalışabileceği bir anı ve yaratıcı evine dönüştürülecek.

Belediye başkanı, bölgenin Belediyesi ile Esterházy ailesi arasındaki iyi ilişkilerin uzun bir geleneğine dikkat çekti ve birçok programın Esterházy mirasıyla ilişkilendirildiğini belirtti. Aile binayı bir yaratıcı ev haline getirmeyi önerdiğinde, yazarla bağlantılı entelektüeller ve Macar edebiyatını teşvik etmeye adanmış kişilerle işbirliği sürecine başladılar.

Aileyi temsil eden yazar Marcell Esterházy, anlaşmadan dolayı mutluluklarını ifade etti. Babasının 40 yıldan fazla süreyle yarattığı ve yaşadığı binanın, daha geniş bir topluluğa yaratıcı bir ev olarak hizmet vermesini uzun süredir istediklerini belirtti. Eski evlerini müzeden daha fazlası olarak; Macaristan ve yurtdışından yazarlar, şairler, çevirmenler ve araştırmacılar için aktif ve yaratıcı bir alan olarak hayal ettiklerini söyledi.

Yazar György Dragomán, yazarlar Miklós Vámos ve Daniel Kehlmann ile birlikte evdeki yaratıcı sürecin devamını sağlamaya karar verdiklerini belirtti. Şu anda kayıtlı olmakta olan bir vakıf kuranlar, belediye başkanına ve vakfı ile birlikte yaratıcı evi işletmeyi planlıyor. Dragomán, Péter Esterházy’ye duyulan sevginin bu hayali gerçekleştirmek için birçok kişiyi harekete geçireceğini hissetti.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu