Kıbrıs

Üreticilerin Eylemi Sonlanırsa, Hükümetle Diyalog Kapısı Açılacak – BRTK

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, BRT canlı yayınında yaptığı açıklamada hayvan üreticilerinin eylemini değerlendirdi. Hasipoğlu, Başbakan Üstel’in talimatıyla çiftçiye ve hayvan üreticisine görülmemiş destek ödemeleri yapıldığını belirtti. Hükümetin üreticiye destek vererek vatandaşın alım gücünü korumayı ve et tüketimini artırmayı hedeflediğini vurgulayan Hasipoğlu, protokolün durduğunu ancak eylemin devam ettiğini söyledi.

Hasipoğlu, kavgayla hiçbir sorunun çözülmeyeceğini ve eylemin sona ermesi halinde hükümetle diyalog yolunun açılacağını ifade etti. Yabancılara mal satışı konusunda da sınırlamalar getirildiğini belirten Hasipoğlu, ülke genelinde ve bölgesel olarak yabancı sermayeyle yapılan projelere kısıtlamaların olduğunu söyledi. Tamamen yabancı sermayeye kapanmanın mümkün olmadığını belirten Hasipoğlu, yabancıların yatırım sermayesinin 20 milyon Euro’ya çıkarıldığını ve yasa ihlaline 500 asgari ücret cezası getirildiğini dile getirdi.

Eylemin sona ermesi ve hükümetle görüşme ve diyalogun başlaması çağrısında bulunan Hasipoğlu, hükümetin görüşmeye hazır olduğunu belirtti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu