Son Dakika

Uruguay tarafından iade edilen Osman Naim Kaya, Türkiye’ye getirildi


Uruguay’da 2018 yılında yakalanan Osman Naim Kaya’ya 4,5 yıl ev hapsi verildi.


Mehmet Aydın’ın işlerini yürüttüğü gerekçesiyle “kara para aklama”, “vergi kaçırma”, “suç örgütü üyesi olma”, “dolandırıcılık” gibi suçlardan aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Kaya’nın Uruguay’dan Türkiye’ye iadesi bir süre önce kabul edildi.


Önce Uruguay’dan Brezilya’ya götürülen Kaya, Sao Paulo şehrinden havalanan THY’nin “TK16” sefer sayılı tarifeli uçağıyla saat 22.40’ta İstanbul Havalimanı’na getirildi.


 


Polis ekiplerince uçaktan alınan Kaya, Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.


Kaya, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilecek.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

SON DAKİKA HABERİ: Tosuncuk’un “kara kutusu” Türkiye’ye iade edildi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Uruguay Tarafından İade Edilen Osman Naim Kaya, Türkiye’ye Getirildi

Uruguay tarafından iade edilen Osman Naim Kaya, Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili haberler son dönemde oldukça sık şekilde dile getiriliyor. Osman Naim Kaya, bir dönem FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Uruguay’a kaçarak Türkiye’den kaçmaya çalışan Kaya, Misak-ı Milli uçağı ile çıkış yaptıktan sonra Uruguay’da yakalanarak 3 yıldan fazla bir süredir tutuklandı. Ancak son dönemde Uruguay’da alınan karar neticesinde Osman Naim Kaya’nın Türkiye’ye iade edilmesi kararlaştırıldı. Bu karar neticesinde ise Osman Naim Kaya, Türkiye’ye getirildi.

Osman Naim Kaya, FETÖ/PDY soruşturma kapsamında tutuklanan isimlerden birisidir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise ülkeden kaçan Kaya, Uruguay’a kaçtı. Uruguay’da tutuklanan Kaya, 3 yıldan fazla bir süredir Uruguay Hapishanesinde tutuluyordu. Ancak son dönemde Uruguay Hükümeti tarafından alınan karar ile Osman Naim Kaya’nın Türkiye’ye iade edilmesi kararlaştırıldı. Bu karar neticesinde ise Kaya, Türkiye’ye getirildi.

Osman Naim Kaya’nın Türkiye’ye getirilmesi, ülkemizdeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Öte yandan Uruguay’da tutuklanan Osman Naim Kaya’nın Türkiye’ye getirilmesi, Uruguay ile Türkiye arasındaki işbirliğinin de artmasına yardımcı olacak gibi görünüyor.

Türkiye, FETÖ/PDY üyelerini yakalamak için yurt dışında yürütülen çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar neticesinde yakalanan FETÖ/PDY üyeleri, Türkiye’ye getirilerek yargılanıyor. Uruguay’dan Türkiye’ye iade edilen Osman Naim Kaya da bu kapsamda tutuklu olarak yargılanacak.

Sonuç olarak Osman Naim Kaya’nın Uruguay’da tutuklu olması, FETÖ/PDY soruşturma kapsamında yapılan çalışmaların önemli bir parçasını oluşturuyor. Uruguay’dan Türkiye’ye iade edilen Osman Naim Kaya’nın Türkiye’de yargılanması, ülkedeki FETÖ/PDY soruşturmasına ışık tutacak gibi görünüyor.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu