Sinema/Dizi/TV

Usta Oyuncu Köksal Engür Hayatını Kaybetti – Haberler

Seslendirme sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu İsmail Köksal Engür, 77 yaşında aramızdan ayrıldı.

.

Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Köksal Engür, 77 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Oyuncunun vefatını, birlikte “Leyla ile Mecnun” dizisinde rol aldığı Cengiz Bozkurt duyurdu. Bozkurt Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda “Leyla ile Mecnun” dizisindeki Ak Sakallı Dede rolüyle geniş kitlelerce tanınan Köksal Engür, 1946 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu “Çocuk Saati” programındaki radyo tiyatrolarıyla mesleğe başladı.

Engür, 1969 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolarda ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında çalışan oyuncu aynı zamanda seslendirme çalışmalarına da başladı.

Afife Tiyatro Ödülleri’nde 1999’da Yılın En İyi Erkek Oyuncusu, 2002’de ise Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu seçilen sanatçı, 2005 yılında, “Korkuyorum Anne” filmindeki performansıyla 16. Ankara Film Festivali’nde “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

Engür, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams’ın yanı sıra Susam Sokağı’ndaki “Büdü” karakteriyle Red Kit çizgi filminde “Red Kit”i ve Sünger Bob çizgi filminde Squidward karakterini seslendirdi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: Beyazperde/TelevizyonGazetesi

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Usta oyuncu Köksal Engür için üzücü bir haber geldi. 77 yaşındaki Engür, hayatını kaybetti. Kendisiyle birlikte pek çok sinema, tiyatro ve dizi hayranı da büyük bir kayıp yaşadı.

Türk sinema ve tiyatro dünyasının usta isimlerinden biri olan Köksal Engür, 1944 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda eğitim aldıktan sonra tiyatro sanatçısı olarak kariyerine başladı. Usta oyuncu, özellikle Türk tiyatrosuna birçok önemli eser kazandırdı.

Engür, Türk sinema dünyasında da başarılı bir oyunculuk kariyeri izledi. 1964 yılında yapımcı Halit Refiğ’in yönettiği “Keşanlı Ali Destanı” adlı filmde başrol oyuncusu olarak yer aldı. Daha sonra birçok önemli filmde rol aldı. Aralarında “Yorgun Savaşçı”, “Güneşi Gördüm”, “Kabadayı”, “Teyzem”, “Malkoçoğlu”, “Çamur” gibi filmler yer alıyor.

Usta oyuncu Engür, televizyon dünyasında da başarılı bir kariyere sahipti. “Bizimkiler”, “Aşk ve Gurur”, “Hanım Köylü”, “Uykusuz Her Gece” gibi başarılı dizilerde rol aldı.

Engür, hayatı boyunca pek çok ödüle layık görüldü. 1997 yılında Sinema Yazarları Derneği’nin “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülen Engür, aynı yıl “Keşanlı Ali Destanı” filmiyle de Altın Portakal ödülü kazandı.

Üzücü haber, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Engür’ün pek çok hayranı, usta oyuncunun hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Usta oyuncunun ölümü, Türk sinema ve tiyatro dünyasına büyük bir kayıp yaşattı. Köksal Engür gibi usta isimler, Türk kültürüne yaptıkları katkılarla her zaman hatırlanacaklar. Engür, gelecek nesillere ilham veren bir sanatçı olarak hatırlanacak. Onun iz bırakan kariyeri, Türk sinema ve tiyatro tarihinde unutulmaz bir yer edinecektir.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu