Teknoloji

Uydu sektörü taleplerini ABD Hükümeti’ne iletti

 

Hostinger

Ticari Uzay Haftası kapsamında 30 Ocak – 1 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen konferanslarda özel sektör çalışanları, taleplerini hükümete iletti.

Space Mobility Konferansı, 30 Ocak 2024 tarihinde Florida’da gerçekleşti. Konferansı ABD Uzay Kuvvetleri ve ABD Uzay Sistemleri Komutanlığı koordineli bir şekilde yürüttü. Bu bağlamda etkinlik, askeri alıcılar ve yeni uzay şirketleri arasında köprü kurma hedefiyle düzenlendi.

Space Mobility, ABD savunma stratejileri çerçevesinde uzay limanları, fırlatmalar ve yörünge manevralarıyla ilgili ulusal hizmet tabanlı altyapı gereksinimlerini ele aldı. Program kapsamında uzaya erişim, uzay limanları, yörünge çöpüne erişim, uzay lojistik ve destek gibi konularda da etkileşimli paneller düzenlendi.

Beyaz Saray Ulusal Uzay Konseyi Ticari Uzay Politikası Direktörü Diane Howard (Görsel: SpaceNews)

Beyaz Saray Ulusal Uzay Konseyi Ticari Uzay Politikası Direktörü Diane Howard, konferanstaki panelinde uydu hizmeti sektöründe ortak fiyatlandırmanın önemine vurgu yaparak şu sözleri söyledi: “Yatırımcılara tutarlı ve güvenilir bir mesaj iletmek için strateji, net fiyatlandırma, açık gereksinimler ve gerçek finansman gereklidir.”

Diane Howard konuşmasının devamında uzay hareketliliği ve lojistik alandaki endüstriyel gelişimin önemine değindi. Bu bağlamda Howard, Beyaz Saray’ın ticari uzay politikasına yönelik çözüm önerileri paylaştı. Bu çerçevede Howard, sektörün önde gelen hükümet kullanıcıları Pentagon, NASA ve ABD Ulusal Keşif Ofisi’ni de dahil ederek bu kurumların net olarak taleplerini bildirmesi gerektiğini ifade etti.

ABD Uzay Kuvvetleri, uydu hizmeti şirketlerinin liderliğindeki geliştirme projelerini ve gösterimlerini finanse etmektedir. Ancak gereksinimleri belirleme ve bütçeleri yeniden düzenleme sürecinde henüz tam anlamıyla ana müşteri rolünü üstlenmeye hazır değildir.

Space Mobility Konferansı’nda konuşan uzmanlar, ABD’nin uzay alanındaki mevcut durumundan ve hükümetten beklentilerinden bahsettiler. Bu kapsamda, panelistler, ‘hükümet-özel sektör iş birliği’, ‘rekabetçi piyasa ekonomisi’ ve ‘veri gizliliği’ gibi konulara odaklandılar.

Space Warfighting Acquisition Delta Direktörü Albay Erik Stockham ise hükümetin uydu sektöründe standartlar belirlemesinin bazı özel şirketler için sorunlara yol açabileceğini ifade etti. Şirketler, uydu verilerini paylaşmak zorunda kalacaklarından ve bu durumun veri gizliliğine aykırı olduğundan bahsederek, benzer durumların hükümet alımlarında ortaya çıktığına vurgu yaptı.

İlgili Olarak

Askeri uydu projesinde Airbus ve Northrop Grumman’dan iş birliği

Melek Cevşen Yücel

Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi. Savunma sanayii araştırmacısı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu