Dünya

Uzaydan Güneş Enerjisi Dünya’ya İlk Kez Aktarıldı.

Uzay Güneş Enerjisi Projesi kapsamında yapılan yeni bir deney, başarıyla gerçekleştirildi. MAPLE adlı verici dizisi, mikrodalgalarla toplanmış Güneş enerjisini, Gordon ve Betty Moore Mühendislik Laboratuvarı’ndaki alıcıya ışınladı. Deneyin başarıyla sonuçlanması, enerjinin uzaydan Dünya’ya iletimi için umut verici bir adım oldu.

Projenin eş direktörü Ali Hajimiri, yaptığı açıklamada, MAPLE’ın uzaydaki alıcılara başarılı bir şekilde enerji iletebildiğini şimdiye kadar deneylerle onayladıklarını belirtti. Bu kez, verici diziyi enerjisini Dünya’ya yönlendirecek şekilde programladıklarını ifade etti.

Hajimiri ayrıca, deneyin başarılı olmasıyla birlikte MAPLE’ın uzay yolculuğuna dayanabileceğini ve orada çalışabileceğini bildirdi. Araştırmaların bu yöntemle, enerjiye erişimi demokratikleştirerek farklı kesimler arasında yaygınlaştırmayı amaçladıkları da belirtildi.

Yeni yöntemde, enerjiyi elde etmek için herhangi bir enerji iletim altyapısına ihtiyaç duyulmayacak. Bu da, enerjinin uzaydan Dünya’ya ulaştırılmasını daha ekonomik ve kolay hale getirecek.

Uzay Güneş Enerjisi Projesi’nin başarılı sonuçlarının devam etmesiyle birlikte, gelecekte daha fazla enerji kaynağına erişim sağlanabilecek. Böylece, enerji sorununun çözümüne katkı sağlanacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu