Türkiye

Uzmanlar: Kurban Eti Nasıl Saklanmalı? Uygunsuz Koşullar Bozulmaya Neden Oluyor! – Son Dakika Haberleri

Uzmanlar, Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanlardan elde edilen etlerin soğutulması ve saklanması konusunda önemli uyarılarda bulundu. Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, taze etlerin kesim sonrasında vakit geçirilmeden 3 dereceye düşük sıcaklıkta saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sakatatların 7 derece veya daha düşük sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerektiği vurgulandı.

Uzmanlar, taze etlerin buzdolabında bir hafta boyunca bozulmadan saklanabileceğini ve uygun şekilde ambalajlanıp buzlukta bir ay, -18 derecede şoklanarak 6 ay süreyle saklanabileceğini ifade etti. Ayrıca, etlerin kavurma yapılarak da saklanabileceği ve uygun koşullarda kavrulan etlerin bir yıl boyunca muhafaza edilebileceği belirtildi.

Ancak uzmanlar, etlerin uzun süre saklanmasının besleyici değerinin azalmasına, lezzet ve aroma kaybına neden olabileceğini ve bozulmaya yol açabileceğini hatırlattılar. Bu nedenle, kesim sonrası etlerin uygun şekilde saklanması ve tüketilmesi gerektiği konusunda vatandaşların dikkatli olmaları önemle vurgulandı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu