Türkiye

Valilik açıkladı: İstanbul’daki hastane yangınında vefat

Yangın saat 02.30 sıralarında Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 6. katında bulunan ameliyathane bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Hastaneden dumanların yükseldiğini fark eden görevliler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Son dakika! Pendik'te 7 katlı otelde yangın

Son dakika! Pendik’te 7 katlı otelde yangın

Haber verilmesi üzerine hastaneye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye Ekipleri yangına müdahale ederken hastanede tedavi gören hastalar hastanenin bahçesine çıkarıldı. Burada ambulanslara alınan hastalar, çevrede bulunan diğer hastanelere sevk edildi.

Valilik bir hasanın vefat ettiğini açıkladı:

“Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çıkan yangında toplam 109 hastamız tedbir amacıyla civardaki hastanelere nakledilmiştir. Bu esnada ağır durumda olan bir yoğun bakım hastamız maalesef vefat etmiştir.”

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Valilik açıkladı: İstanbul’daki hastane yangınında vefat

İstanbul’da bulunan Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Acıbadem Atakent Hastanesi’nde meydana gelen yangın sonucu, üzücü bir haber geldi. Valilik, yangının ardından açıklama yaparak, yangında bir kişinin hayatını kaybettiğini ve beş kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yangın, 5 Mayıs Salı günü saat 22.45 sıralarında başladı ve kısa sürede büyüdü. Hastane çalışanları ve İstanbul İtfaiyesi ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Ancak yangın, hastanenin birinci katındaki yoğun bakım ünitesinde meydana geldiği için yangınla mücadele eden ekiplerin işi oldukça zordu.

Yangının nedeni henüz net olarak bilinmiyor ancak hastanedeki bazı cihazların patlamış olabileceği, çalışanların yangın çıkışını kapattığı, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının fazla olması nedeniyle yangının daha hızlı yayıldığı gibi iddialar ortaya atılmış durumda. Olayın ardından valilik, yangının nedeni ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yangın, hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, hastane çalışanlarının da büyük bir kahramanlık gösterdiğini gösterdi. Hastanenin acil durum planı işletilerek, hastaların tahliye edilmesi sırasında çalışanların büyük bir çaba sarf ettikleri ve hastaların hepsinin sağlıklı bir şekilde tahliye edildiği bildirildi. Ayrıca hastane yönetimi, yangının kontrol altına alınmasına yardımcı olan İstanbul İtfaiyesi ekiplerine de teşekkür etti.

Ülkemizde son zamanlarda sık sık yaşanan yangınlar, bir kez daha acil önlemlerin alınması gerekliliğini ortaya koyuyor. Hastaneler başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, acil durum planlarına uygun bir şekilde hazırlanması ve eğitimli personellerle donatılması, bu tür yangınların önüne geçebilir.

Valilik açıkladı: İstanbul’daki hastane yangınında vefat eden kişinin ailesine, çalışanlarına ve tüm hastane çalışanlarına başsağlığı diliyoruz. Ayrıca yaralanan kişilere acil şifalar, hastane yönetimine ve İstanbul İtfaiyesi ekiplerine de teşekkür ediyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği unutulmamalıdır.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu