Dünya

Vatikan: Papa’nın durumu iyiye gidiyor


Nefes darlığı şikayetiyle dün öğleden sonra Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne kaldırılan 86 yaşındaki Katoliklerin ruhani lideri Papa’nın durumuna ilişkin Vatikan’dan yeni bir açıklama yapıldı.


Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, yazılı açıklamasında, “Papa Franciscus, gece iyi dinlendi. Klinik tablo giderek düzeliyor ve planlanan tedaviler devam ediyor. Bu sabah kahvaltısını yaptı, gazeteleri okudu ve çalışmaya başladı. Papa, hastanenin şapelinde dua da etti.” ifadelerini kullandı.


Sözcü Bruni, dün ilk olarak Papa’nın “önceden planlı kontroller için Gemelli Hastanesi’ne gittiğini” duyurmuş, ardından ikinci bir açıklamayla Katoliklerin ruhani liderinin son günlerde nefes darlığı sıkıntısı nedeniyle hastaneye gittiğini belirtmişti.


Papa Franciscus, öğlen saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Son saatlerde gelen çok sayıda mesaj beni duygulandırdı. Yakınlık ve dualar için şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.


Papa’ya geçmiş olsun mesajları


İtalyan ANSA ajansının hastane kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Papa’nın geçirdiği enfeksiyona bir virüs neden oldu.


Bu arada Papa’nın kaldırıldığı Gemelli Hastanesi önünde güvenlik önlemleri artırılırken, çok sayıda basın mensubu da gelişmeleri aktarmak için hastanenin önünde yer aldı.


Diğer yandan İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, ABD Başkanı Joe Biden, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez gibi bazı liderlerin Papa’ya geçmiş olsun mesajı gönderdiği belirtildi.


Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliğinin Twitter hesabından da “Papa Franciscus’a acil şifalar diliyoruz.” paylaşımı yapıldı.


2013 yılından beri Papa


2013’te Katolik Kilisesi’nin 266. Papası olarak seçilen Papa Franciscus’un, gençliğinde geçirdiği enfeksiyon sebebiyle tek akciğeri bulunuyor.


Katoliklerin ruhani lideri, bir süredir dizindeki rahatsızlık sebebiyle etkinliklere tekerlekli sandalye ile katılıyor.


Papa Franciscus, son olarak 4 Temmuz 2021’de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmiş ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altında kalmıştı.


Papa, Aralık 2022’de İspanya’nın ABC gazetesine verdiği demeçte, sağlık gerekçesiyle görevini yerine getirememe olasılığına karşın istifa mektubunu hazır beklettiğini ifade etmişti.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Vatikan, Katolik Kilisesi’nin merkezi ve aynı zamanda Papa’nın ikametgahıdır. Papa, sağlık durumunun iyiye gitmesiyle rahat bir nefes almış durumda.

Papa Francis, 84 yaşında ve geçtiğimiz aylarda kolon ameliyatı geçirdi. Ameliyatın ardından bir süre hastanede kalan Papa, sonrasında dinlenmek için Vatikan’a geri döndü. Ancak, geçtiğimiz haftalarda Papa’nın durumu kötüleştiği haberleri yayılmıştı.

Fakat son yapılan açıklamalar, Papa’nın durumunun iyiye gittiğini gösteriyor. Vatikan tarafından yapılan açıklamalarda, Papa’nın sağlık durumunun normal seyrinde olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda Papa’nın, Vatikan’da işlerine devam ettiği ve ziyaretçilerle de görüştüğü belirtiliyor.

Papa Francis, Vatikan’da 8 yıldır Papalık görevini yürütüyor. Kilise içinde yapılan reformlarla tanınan Papa, küresel düzeyde de sevilir bir lider olarak biliniyor. Bu nedenle, sağlık durumu hakkında endişelenenlerin sayısı oldukça fazla.

Ancak, son açıklamaların ardından Papa’nın hayranları da rahat bir nefes aldı. Müjdeli haberlerin devam etmesi ve Papa Francis’in sağlığının iyileşmesi bekleniyor.

Tüm bu olumsuzlukların arasında bile Vatikan, Katolik Kilisesi’nin merkezi olmaya devam ediyor. Papa ve Katolik Kilisesi’nin liderleri, tüm ziyaretçileri ilahi mesajı yaymaya ve barışı korumaya devam ediyorlar.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu