Türk Dünyası

Veterinerler Yavru Babunun Bakımına Başladı – Türkiye Haberleri

 

Hostinger İstanbul Doğa Parkı’nda Yetkililer, Anneden Doğan Babunu Kurtardı

İstanbul Doğa Parkı’nda yetkililer, aynı anneden doğan ve “Nisan” adı verilen babunun bakımının başarıyla sürdürüldüğünü duyurdu. Daha önce aynı anneden doğan başka bir babun yavrusunun da aynı şekilde büyütüldüğünü hatırlatan park yetkilileri, tecrübelerini kullanarak “Nisan”ı kuvözde besleyerek kurtardıklarını belirtti. Annesi tarafından kabul edilmeyen “Nisan”ın, park çalışanları sayesinde yaşatıldığı vurgulandı.

2021 yılında aynı anneden doğan “Nisan”ın annesi Nazo’nun yavrusunu kabullenmeyince belediye ekipleri tarafından büyütüldüğü açıklanmıştı. Bu kez de aynı durumun yaşanması üzerine park yetkilileri, tecrübeleriyle “Nisan”ı kurtardıklarını ve annesi tarafından kabul edilmeyen yavru babunun artık sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

Doğa parkının üyelerinden biri olan babun “Nazo”nun 2021 yılında dünyaya getirdiği “Nisan” adlı yavrunun, annesi tarafından kabul edilmemesi üzerine belediye ekipleri tarafından büyütüldüğü biliniyordu. Ancak “Nisan”ın sağlıklı bir şekilde büyütülerek yaşatılmasına sevindiklerini belirten doğa parkı yetkilileri, bu tür durumlarda tecrübelerini kullanarak yavrunun yaşatılmasını sağladıklarını ifade ettiler.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu