Türk Dünyası

Xi Jinping, ŞOS Zirvesi ve Kazakistan ile Tacikistan Devlet Ziyaretlerini Birleştirecek

Moskova’nın Ukraynalıların Anayasa Günü’nü kutladığı gün, güney ve doğu bölgelerine ikinci gün üst üste taze bir dron ve topçu saldırısı başlattığı bildirildi. Donetsk bölgesinde bir köyde en az dört kişinin ölümüne neden olan saldırıda, Dnipropetrovsk’ta bir kişi öldü, Kharkiv’de ise diğerleri yaralandı. Bu bilgilere göre, Rus birliklerinin Toretsk’e yaptığı saldırıda beş katlı bir binanın girişi yerle bir oldu ve yaşları 43 ila 76 arasında değişen dört sivil hayatını kaybetti. Yaralananlar arasında, durumu ciddi olan 8 yaşındaki kızıyla birlikte 39 yaşındaki bir kadın da vardı.

Dnipropetrovsk bölgesindeki saldırıda ise Dnipro şehrinde dokuz katlı bir apartman binasına yapılan saldırıda bir kişi öldü ve beşi de 7 aylık bir bebek dahil altı kişi yaralandı. Bölge Valisi Serhiy Lysak, bu saldırıda binanın birkaç katının yıkıldığını belirtti.

Kharkiv’deki saldırının ise Tsyrkuny köyünde gerçekleştiği, Vali Oleh Synyehubov tarafından belirtildi. Rus birliklerinin yerleşime en az üç hava savunma füzesi ateşlediği bilgisi verildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, saldırıların Ukrayna’nın daha iyi bir hava savunmasına ihtiyaç duyduğu konusunda bir hatırlatma olduğunu söyledi. Zelenskiy, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu yüzden tüm ortaklarımıza sürekli hatırlatıyoruz: Yeterli sayıda ve kalitede hava savunma sistemleri, yeterli düzeyde dünya kararlılığı, Rus terörünü durdurabilir. Bu çözümlere ihtiyacımız var. Ukrayna için güvenilir bir hava kalkanına ihtiyacımız var,” dedi.

Zelenskiy’nin mesajı, Rusya’nın Dinyeper Nehri’nin sağ kıyısında bulunan Nikopol şehrini 28 Haziran’da ikinci gün hedef almasından sonra geldi. Zelenskiy, videolu mesajında hem Anayasa Günü’nü kutladı hem de savaş zamanlarında ulusal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırıların yanı sıra, Ukrayna da son zamanlarda Rusya içindeki petrol tesislerini hedef almaya başladı. Bu saldırılardan biri, Moskova’nın 400 kilometre güneydoğusundaki Tambov bölgesindeki Michurinsk’te bir petrol depolarını ateşe verdi. Bölgenin valisi Maxim Egorov, yangının küçük olduğunu ve kontrol altında olduğunu belirtti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu