Türk Dünyası

Yabancı İşçilerin Düzenli İstihdamı Ekonomiyi Güçlendiriyor!

 

Hostinger Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası (MKIK) Başkanı László Parragh, Pazartesi günü yaptığı bir konferansta, hükümetin sağladığı fırsatları takip etmenin Macar işletmeleri için hayati önem taşıdığını belirtti.

Parragh, iş gücü piyasasının hala sıkı olduğunu ancak kriz sırasında işlerin korunduğunun ekonomi için bir avantaj olduğunu vurguladı. Ancak, göçmenler hakkında not düşerken, yabancı işçilerin ekonomik büyümeyi desteklemek ve düzenli istihdam yaratmak amacıyla düzenlenmiş bir şekilde çalıştırılmaları gerektiğini belirtti. Geçen yıl yabancı doğrudan yatırımların 13 milyar doları aştığını dile getirdi. Ancak, dikkatli tüketici davranışlarının ekonomik büyümeyi engellediğini ve bu durumun yatırımlara da yansıdığını ekledi.

Aynı zamanda enflasyonun kontrol altına alınmasını ve reel maaşların artmasını memnuniyetle karşıladı. Parragh, yerli işletmelerin “kuşak değişimi ortasında olduğunu” belirtti ve yeşil geçiş, enerji verimliliği adımları, yapay zeka ve tüketici ihtiyaçlarında değişiklik gibi büyük zorluklara dikkat çekti.

“Hazır olanlar için bir gelecek vaat ediyor,” diyerek, geleneksel olarak içgüdülere güvenen Macar işletmelerinin piyasa ortamı hakkında daha derin bir farkındalık geliştirmeli olduğunu belirtti. AB fonları konusunda, Parragh, Macaristan’ın bazı pazarlarını terk ettiğini ve “ülkenin bu karşılığında AB fonlarına hak kazandığını” belirtti.

Uluslararası duruma da değinen Parragh, ABD, Çin ve AB arasında “önemli bir yeniden yapılanma” olduğunu ve “AB’nin bu rekabette giderek geride kaldığını” dile getirdi.

Otomotiv sektöründe yeşil geçiş konusunda Macaristan’ın “büyük adımlar attığını” belirten Parragh, bu durumun ülke için iyi bir konum sağlayabileceğini ifade etti. Gelecek dönemde, ülkenin “sağlıklı bir egemenlikle uluslararası dönüşümlerden fayda sağlayan bağımlılıklar arasında denge bulması gerektiğini” vurguladı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu