Kültür & Sanat

Yahya İsminin Anlamı Nedir? Yahya İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yahya İsminin Anlamı Nedir?

Yahya, İbranice bir erkek ismidir. Yahya isminin anlamı Allah (cc) lütufkardır demektir. Ayrıca Yahya Zekerriya’nın (a.s) oğlu olan peygamberdir.

Yahya İsmi Kur’an’da Geçer mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yahya ismi Kur’an’da 5 kez geçer ve bu nedenle maneviyatı yüksek isimlerden kabul edilir. TDK sözlükteki anlamına bakıldığında Yahya isminin Allah (cc) ya da tanrı lütufkardır anlamı mevcuttur.

Yahya İsminin Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Bu kişilerin karakterindeki en belirgin özellik duygusallıktır. Duygusal olmaları her şeye duygularıyla karar vermelerine sebep olur. Önemli bir karar alınacak olsa dahi mantıkları ile değil duyguları ile karar verirler. Bu nedenle bazı zamanlar üzülseler de sezgilerinin güçlü olduğuna inanırlar. Hayatlarının temelinde sevgi vardır ve felsefeleri de sevmek ve sevilmektir.

Sevgilerini olabildiğince çok insana vermek ve herkese mümkün olduğu kadar yardım etmek isterler. Duygusallıkları iş yaşamlarını etkilese de her zaman bunda devam ederler. İyi niyetlerinin kullanıldığını hissettiklerinde orada daha fazla durmaz ve o insanlara daha fazla yardım etmezler.

Yahya İsminin Olumlu Özellikleri

Yardım sever ve cana yakın olmaları sosyal hayatlarının fazla olmasını sağlamıştır. İnsanları severler ve herkesle kolay bir şekilde anlaşabilirler. Eğlenmeyi ve eğlenceyi çok sevdiklerinden ev hayatından daha çok dışarıyı severler. Ailelerine düşkünlerdir ve iyi bir ebeveyn olabilirler. Duygusal olduklarından çabuk kırılsalar da ince ruhları sayesinde herkesi sevindirmenin bir yolunu bulurlar.

Sorumluluk almaktan hoşlanırlar ve herkese yön vermeyi severler. İş hayatlarında mutlaka başarıyı yakalarlar. Maddiyattan daha çok maneviyata önem verirler. Kendilerinden yardım isteyen kimseyi geri çevirmez ve herkese olabildiğinden daha çok yardım ederler. 

Hülya İsminin Anlamı Nedir? Hülya İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Hülya İsminin Anlamı Nedir? Hülya İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu