Kültür & Sanat

Yakup İsminin Anlamı Nedir? Yakup İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yakup İsminin Anlamı Nedir? 

Yakup ismi, erkek çocuğu bekleyen ebeveynlerin sıkça araştırdığı isimler arasında yer alıyor. Yakup isminin pek çok farklı anlamı bulunur. Bunlardan anlamlardan birisi de erkek keklik olarak bilinir. Yakup ismi, izleyen ve takip eden anlamlarında da sıkça kullanılır. Yakup isminin kullanıldığı bir diğer anlam ise, mavi demektir.

Aynı zamanda Yakup ismi, bir peygamberin ismidir. Bu nedenle de Yakup ismi, dinimizce çok önemli bir yere de sahiptir. En fazla Yakup isminin ikinci anlamı kullanılır.

Yakup İsmi Kur’an’da Geçer mi?

Yakup ismi, Kur’an-ı Kerim’de geçen isimler arasında yer alır. Aynı zamanda bu isim, bir peygamber ismi olduğundan dinimizce önemli bir yere sahiptir. Anlamı ve Kur’an’da geçmesi nedeni ile Yakup ismi de sıkça tercih ediliyor.

Yakup İsminin TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Yakup isminin TDK sözlük Anlamı, erkek keklik demektir. TDK’ya göre ikinci anlamı ise, takip eden, izleyen anlamına gelir. Yakup, karakter sahibi olmayı ve güçlü olmayı temsil eder. Aynı zamanda dik duruşun sembolü olarak da bilinir. Eskiden daha fazla kullanılan Yakup ismi, günümüzde de kullanılmasına rağmen oranı daha çok azalmıştır. 

Yakup kelimesi ise, parlaklığı, güçlü erkeği, kudret sahibi olmayı ve paylaşımcı kişileri de temsil eder. Anlamı bakımından çok dikkat çeken bu isim, dinimizce de caiz kabul edilir. Çok eski yıllardan beri tercih edilen Yakup ismi ise, karakteristik özellikleri yönünden güçlü olan kimseleri simgeler.

Salih İsminin Anlamı Nedir? Salih İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Salih İsminin Anlamı Nedir? Salih İsmi Kur’an’da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu