Sinema/Dizi/TV

Yalı Çapkını dizisinde hatalar hataları kovaladı, reytingler düşüşe geçti! Peki neydi o hatalar?

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yalı Çapkını dizisi artık sezonun en başarılı dizilerinden birisi olsa da birincisi değil. Çünkü reytingleri git gide düşüyor. Gönül Dağı dizisi yeniden sezonun en iyi reytinglerini alan dizi olarak öne çıkmaya başladı. Tabii bir de Kızılcık Şerbeti dizisinin atağı var ki, önümüzdeki haftalarda bu üç dizi arasında müthiş bir rekabet olacağı ortada.

Bu sezonun en başarılı 3 dizisi reytinglerde birbirlerine yakın oranlar elde ediyor ve çok geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Çift haneli reytinglere ulaşmak hiçbir yapım için kolay değil ama bu 3 dizinin bunu başarıyor olması da takdir edilecek bir durum olarak gözüküyor.

Yapı Çapkını dizisindeki izleyici ilgisinde yaşanan azalma, reytinglere de yansıdı ve bu nedenle de senariste yönelik ciddi eleştiriler yapılıyor. Peki bu eleştiriler neler? İzleyiciler neyi sevemedi? Senarist hangi konulara dikkat etmeli?

Aslında sosyal medyada dizinin hayranlarının yorumlarına bakılarak da senaryoda nelerin rahatsız ettiğini ve izleme zevkini kırdığını görebilirsiniz.

İzleyiciler madde madde bu durumu sosyal medyada yorumlarına yansıtıyor.

Pelin karakterine olan tepki devam ederken, senaristin bir de Pelin’in annesini işin içine dahil etmesi izleyicileri çok kızdırdı.

Seyran ile Ferit ilişkisi de bir türlü seyir zevki vermiyor, sürekli kavga eden bir çift görüntüsü izleyenlerin hoşuna gitmiyor. Onların bu hali evlilikler konusunda da birçok kişinin aklına kötü anılar getiriyor ya da hayalleri yıkabiliyor .

Bir başka detay ise Fuat ile Asuman karakterlerinin durumunun izleyicileri rahatsız etmesi gösterebilir. Son dönemde öne çıkan bu dizi çiftinin daha çok sahnesinin olması isteniyor. Ayrıca onların yanında kimsenin olmaması da senaryo noktasında bir eleştiri konusu yapılıyor.

Zerrin’e kimsenin bir şey söylememesi ve senaristin bu karakteri çok fazla öne çıkartması da bir başka kızgınlık noktası olarak gözüküyor.

Yalı Çapkını dizisinde hatalar hataları kovaladı, reytingler düşüşe geçti! Peki neydi o hatalar? 9

Tabii ki izleyicilerin uzun bir süredir eleştirilerine konu olan Pelin’in sürekli Ferit’i zor durumda bırakma hallerine de tepki geliyor.

Seyran ise aslında bildiği gerçekleri sanki yeni duymuş gibi 24. bölüm finalinde yüzük attı. İzleyiciler de diyor ki, “Seyran duyduklarını önceden bilmesine rağmen tepkiyi bugün vermesi gerçekçi değil.”

Dizinin hayranlarına göre senaryo konusunda eleştirilecek çok konu var ama bunlar öne çıkıyor ve senaristin artık bu eleştirilere önem vermesi isteniyor.

ŞUNLAR DA HOŞUNUZA GİDEBİLİR

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: Beyazperde/TelevizyonGazetesi

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Yalı Çapkını, ünlü yapımcı Faruk Turgut tarafından hazırlanan ve sahne sanatçısı Levent Üzümcü’nün başrolde yer aldığı bir televizyon dizisidir. İlk bölümü 21 Haziran 2021’de yayınlanan dizi, birçok kişi tarafından merakla izlenmişti. Ancak, hataların peşini bırakmayan Yalı Çapkını’nın reytingleri hızla düşmeye başladı.

Dizideki hataların ilki, karakterlerin zayıf bir senaryo eşliğinde sunulmasıydı. Dizideki karakterlerin davranışları, seyirciler tarafından inandırıcı bulunmadı. Özellikle, Levent Üzümcü’nün canlandırdığı karakterin üstüne çok gitmesi ve çok fazla abartılı davranması seyircilerin eleştirisini çekti. Diğer karakterlerin de klişeleşmiş olduğu hissi yarattı.

Dizinin ikinci büyük hatası, teknik sorunlarıydı. Yalı Çapkını, bazı sahnelerinde belirgin bir şekilde kötü ses kalitesi ve kötü görüntü kalitesi içerdi. Bu da seyircilerin konsantrasyonunu bozdu ve diziye olan ilgilerini kaybetmelerine neden oldu.

Diğer bir hata, diziye hiçbir süreklilik katılmamış olmasıdır. Dizideki bazı karakterler aniden ortadan kayboldu. Bazı sahneler seyirciler tarafından tamamen anlaşılamadı. Bu sebeple de, seyircilerde bir kopukluk hissi yarattı.

Son olarak, dizinin hikâye anlatımının, daha önce izlenmiş olan diğer evlilik-drama dizilerinden önemli ölçüde farklı olmamasıdır. Dizinin gidişatının, öngörülebilir olduğu hissine kapıldı seyirciler.

Tüm bu hatalar nedeniyle, Yalı Çapkını’nın reytingleri düşmeye başladı. İlk bölümünde tüm dikkatleri üzerine çeken dizi, daha sonraki bölümlerde oldukça ilgi kaybetmişti. Bu nedenle de, yapımcılar ve senaristler, dizide hataların azaltılmasını ve gerçekçilik ve yenilik getirilmesini sağlamak zorundadır, böylece izleyiciler yeniden dizinin ekran başına gelmesi için umutlanabilirler.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu