Magazin

Yargı Turgut Ali karakteri kimdir? Yargı Turgut Ali baş müfettiş gerçek adı nedir? Yurdaer Okur kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Yurdaer Okur, Yargı dizisinin oyuncu kadrosunda Turgut Ali karakterini canlandırıyor. Sevilen dizideki karakterler kısa sürede ilgi gördü. Peki ama baş müfettişe hayat veren Yurdaer Okur hangi dizilerde oynadı?  

Yargı Turgut Ali kimdir?

Dizideki HSK’da görev alan baş müfettiştir. Kanal D’nin Ay Yapım imzalı dizisi Yargı’da durumlar karışıyor. Yeni bölümden yayınlanan ilk tanıtıma Ömer’in Ilgaz’la ilgili planları ve Turgut Ali’nin geri dönerek ekibe katılması damga vuruyor.
 

Yurdaer Okur kimdir?

29 Ekim 1974’te Rize’de doğdu. Bafra Süper Lisesi’ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’ne girdi. Üç sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin kendisine göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yüksek lisans yaptı.

1999’da Genco Erkal ile tanışan Okur, Dostlar Tiyatrosu’na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda oynadı. Ardından 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda yevmiyeli oyuncu olarak yer almaya başladı. 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na girdi. 2000 yılından başlayarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı. Çocuk oyunu yönetti. Diyarbakırlı gençlere drama dersleri verdi.

Tiyatro aktörlüğünün dışında, sinema ve televizyon çalışmaları yaptı. 2004 yılında Fransa-Türkiye ortak yapımı olan Estelle Bonnet-Gérard’ın Chemins d’O (Güneşin Doğuşu) adlı filminde rol aldı.[4] Aslı ile Kerem, Karadayı, Sakarya Fırat, Yeter, Reaksiyon, Saruhan, Direniş Karatay, Hakan: Muhafız, 7. Koğuştaki Mucize gibi birçok dizi ve filmde rol alan Okur; 2020 yılında Kuruluş Osman dizisinde “Balgay” karakterini, Kefaret dizisinde “Ahmet Çınarlı” karakterini canlandırdı.

Ayrıca, 2017 yılında şarkıcı Sıla’nın “Yan Benimle” adlı şarkısına çekilen klipte yer almıştır.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: MyNet/CNN

#Yargı #Turgut #Ali #karakteri #kimdir #Yargı #Turgut #Ali #baş #müfettiş #gerçek #adı #nedir #Yurdaer #Okur #kaç #yaşında #hangi #dizilerde #oynadı

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu