Türkiye

Yarış sürüyor: Hangi Cumhurbaşkanı aday adayı 100 bin imzaya yakın?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 Mayıs için hazırladığı seçim takvimi işliyor. Seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen adaylar için imza toplama süreci ikinci gününde devam ediyor.

Saat 15.00 itibarıyla toplam 111 bin 984 imza verildi. Başvurusu kabul edilen isimlerin topladığı imza sayıları şöyle:

Muharrem İnce: 39653

Muhammed Ali Fatih Erbakan: 38113

Sinan Oğan: 21279

Doğu Perinçek: 9878

Feci kaza! Demir korkuluğa ok gibi saplandı: Geri bu fotoğraflar kaldı

Feci kaza! Demir korkuluğa ok gibi saplandı: Geri bu fotoğraflar kaldı

SON TARİH 27 MART

Vatandaşlar aday olarak görmek istedikleri isimler için kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor. Bu işlem internet üzerinden elektronik imzayla yapılmıyor. Dün başlayan imza toplama süreci 27 Mart saat 20.00’ye kadar sürecek.

İLK GÜN BEKLENEN YOĞUNLUK OLMADI

İmza yarışının ilk gününde beklenenin aksine yoğunluk azdı.

Ataşehir İlçe Seçim Kurulu’na ilk 2 saatte yaklaşık 30 seçmen imza için gelirken, diğer bölgelerdeki ilçe seçim kurullarında da ilk gün ciddi bir yoğunluk yaşanmadı. Eyüpsultan İlçe Seçim Kurulu da oldukça sakindi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Türkiye’nin 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday adayları çalışmalarını sürdürürken, “Yarış Sürüyor” sloganıyla başlatılan imza kampanyası da hız kesmeden devam ediyor. Peki, hangi cumhurbaşkanı aday adayı 100 bin imzaya yakın?

İmza kampanyasıyla aday olmak isteyen her aday için 100 bin barajı bulunuyor. Bu barajı geçen aday adayları seçimlere katılma hakkı elde edebiliyorlar. Şu ana kadar 10 aday adayı bu barajı geçmeyi başardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmak için imza toplayan aday adaylarının en çok dikkat çekenleri arasında Muharrem İnce, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti’nin cumhurbaşkanı aday adayı Gültekin Uysal yer alıyor.

Muharrem İnce, ülkenin yeniden inşası için projeleriyle dikkat çeken bir isim. Sosyal medyada “Muharrem İnce etkisi” adıyla büyük bir takipçi kitlesi oluşan İnce, 20 Mayıs itibarıyla 436 bin imzaya ulaşarak barajı yakından takip eden isimlerin başında geliyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçmenlerin büyük beğenisini kazanmış bir isim. Güçlü bir kadroya sahip olan Akşener, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve ekonomik gelişmesi için önemli projeleri hayata geçireceğini belirtiyor. 20 Mayıs itibarıyla 337 bin imzaya ulaşan Akşener, barajı geçmesi halinde seçimlerde iddialı bir isim olacak.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, sıcak tavrı ve fikirleriyle dikkat çekiyor. Ülkenin gelişmesi için çalışacaklarını belirten Karamollaoğlu, dinamik bir ekonomi ve güçlü bir demokrasi için projeleri hayata geçireceğini söylüyor. 20 Mayıs itibarıyla 197 bin imzaya ulaşan Karamollaoğlu, halkın desteği ile seçimlere girmenin planlarını yapıyor.

Demokrat Parti’nin cumhurbaşkanı aday adayı Gültekin Uysal ise, ülkenin gerçek sorunlarına odaklanacaklarını ve yaptıkları projelerle Türkiye’yi kalkındıracaklarını belirtiyor. 20 Mayıs itibarıyla 100 bin imzayı geçen Uysal, seçimlere katılmak için gerekli barajı geçme umudunu hala koruyor.

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye’nin siyasi arenası oldukça hareketli günler geçiriyor. İmza toplayan aday adayları arasında yer alan Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal gibi isimler, projeleri ile halkın gönlünde taht kuruyor ve seçimden zaferle çıkmak için mücadele ediyorlar.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu