Türkiye

Yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri yattı mı? Bakan Yanık’tan mart ayı ödemeleriyle ilgili açıklama – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, mart ayı kapsamında yaklaşık 1,5 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını, yaklaşık 1,2 milyar lira engelli aylıklarını da hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını ifade etti.

DERYA YANIK’TAN YAZILI AÇIKLAMA

Mart ayı yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin yazılı açıklama yapan Yanık, yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi yapıldığını kaydetti. Engelli aylığı kapsamında da yaklaşık 1,2 milyar TL ödeme yapıldığını bildirdi. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini bildiren Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda mart ayına ilişkin 2,7 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylığını, hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” dedi. Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü kaydetti.

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR?

Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki;

Yaşlı aylığı bin 997 TL’ye,
Yüzde 40-69 arası engelli aylığı bin 594 TL’ye,
Yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2 bin 392 TL’ye,
Evde Bakım Yardımı ise 4 bin 336 TL’ye yükseldi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu